Dragi penzioneri, (ne)srećna vam Nova godina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dragi penzioneri, (ne)srećna vam Nova godina

  Ove godine penzioneri najverovatnije neće dobiti jednokratnu pomoć koju im je država 2016. i 2017. isplaćivala pred novu godinu, saznaje “Blic”.

  Iako se pričalo o mogućim isplatama od 5.000 ili 6.000 dinara koje bi penzioneri na svojim čekovima navodno trebalo da dobiju do kraja godine, ove godine linearne novčane pomoći najverovatnije neće biti.

  “Blic” piše da je razlog edavno povećanje primanja svih 1,7 miliona penzionera u Srbiji koje bi se praktično poklopilo sa eventualnom jednokratnom pomoći, a koju je država prethodne dve godine isplaćivala tokom novembra.

  Izvor “Blica” iz Nemanjine 11 kaže da se u Vladi pominjala ovakva mogućnost u dva navrata – tokom najave nedavnog povećanja penzija, ali i prethodnih dana kada se moglo čuti da najsiromašmnji penzioneri baš i nisu zadovoljni povećanjem svojih primanja. Ipak, povećanja u naredna dva meseca najverovatnije neće biti, ali to ne može da se tvrdi i za narednu godinu. Činjenica je da najnovijim povećanjem nisu zadovoljni penzioneri sa najmanjim primanjima jer rast od pet odsto u mnogim slučajevima ne prelazi nekoliko stotina dinara.

  Izvor: Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • obavešteni

   Naravno da neće, a i štabi hteli kada su već dobili pismo od predsednika.

  • Mučenik

   Podelom penzionera na "siromašne" sa penzijom do 32.285 dinara, a ima ih oko 1,3 miliona korisnika i druga g.rupa "bogatih" čiji broj se procenjuje na 400 hiljade. Ovom podelom vlast na čelu sa ΛV prvoj grupi penzionera je majka, a za uzvrat dobiće sledeće godine dva puta po 7000 dinara,a drugoj grupi mačeha. Prva grupa penzionera, privrzana duši i srcu vođe, trljaju šake i spremaju se da glasaju za majku, a druga grupa penzionera bogato i masno mu pozdravljaju majku i oca. Dobar i budala više nisu braća, ni budala nije toliko budala.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE