Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Drage konekcije, linkedin

  „Drage konekcije“: Kako oslovljavamo jedni druge na LinkedIN-u?

  LinkedIn je profesionalna mreža koja povezuje ljude iz različitih industrija, omogućavajući im da dele informacije, ideje i prilike za poslovnu saradnju. Kada komunicirate sa svojim kontaktima na LinkedIn-u, važno je da koristite odgovarajući ton i način oslovljavanja kako biste ostavili pozitivan utisak i održali profesionalni nivo komunikacije. Mnogi svoje postove započinju sa „drage konekcije“, što često zna da zvuči rogobatno, bar na našem jeziku.

  Jedno od najčešćih pitanja je kako osloviti svoje kontakte na LinkedIn-u.

  Drage konekcije

  Ovaj način oslovljavanja je široko prihvaćen i koristi se kada želite da se obratite svim svojim LinkedIn kontaktima, bez obzira na njihovu industriju ili nivo iskustva. Ovo je neutralan i profesionalan način obraćanja koji pokazuje poštovanje prema svim vašim konekcijama.

  Na „srpskom delu LinkedIN-a“ u poslednje vreme ovela se debata oko ovog načina oslovljavanja, pa su počele da se šire i fore na taj račun.

  Drage kolege

  Ova fraza se češće koristi kada se obraćate ljudima iz iste industrije ili profesije. Na primer, ako ste u IT sektoru i pišete post koji je relevantan za druge IT profesionalce, „drage kolege“ može biti prikladniji način oslovljavanja.

  Kako god da odlučite da oslovljavate svoje pratioce na ovoj mreži, važno je pokušate da personalizujete svoje poruke kada su one upućene pojedincu. Korišćenje imena vašeg kontakta može učiniti komunikaciju toplijom i direktnijom i tu slučaju „draga konekcijo“, ne dolazi u obzir.

  Takođe, za ovu mrežu je prilično važno održavati profesionalan ton u svim svojim porukama i postovima, izbegavati previše neformalan jezik ili preterano emotivne izraze.

  Bez obzira na to kako odlučite da oslovite svoje kontakte na LinkedIn-u, važno je da budete dosledni i da se pridržavate profesionalnih standarda komunikacije. „Drage konekcije“ i „drage kolege“ su oba prihvatljiva načina oslovljavanja, a vaš izbor može zavisiti od konteksta i publike kojoj se obraćate.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE