Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dragan Filipović: Nema individualnog uspeha bez tima

  Predsednik izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija Dragan Filipović izjavio je da je veoma srećan i počastvovan što je na „SAM Gala“ dodeli nagrada proglašen za menadžera 2021. godine.

  „Želim da se zahvalim žiriju Srpske asocijacije menadžera i svima koji su me nominovali za dobijanje ove prestižne nagrade. Kada dobije ovakvu nagradu, čovek se oseća počastvovano i ponosno, ali kada se nagrada dobije u godini u kojoj SAM obeležava 15 godina poslovanja i 10 godina dodeljivanja nagrada, radost je još veća. U finalu pobeđuje prvi među jednakima i ove godine su prvi put dodeljene dve nagrade u ovoj kategoriji“, kazao je Filipović.

  Filipović je kazao da iako se nagrada zove „Menadžer godine“ smatra da nema individualnog uspeha i razvoja bez tima.

  „Veliki sam zagovornik timskog rada i zbog toga bih želeo da deo ove nagrade posvetim mojim saradnicima od kojih godinama unazad mnogo učim i uz koje napredujem, jer samo tako možemo da pomeramo sopstvene granice uspešnosti i veština. Ova nagrada će mi biti dodatna motivacija da budem još bolji i uspešniji jer ono šta znam danas neće mi biti dovoljno za poslovne izazove koje budućnost donosi“, naveo je prvi čovek Generali Osiguranja.

  „Želim da čestitam svim poslodavcima,  kompanijama i pojedincma koji su ovogodišnj dobitnici nagrada i koji se zalažu za unapređenje poslovnog okruženja, promociju menadžerske struke i liderstva, za društveno-odgovorno poslovanje, kao i za bolji život svih građana u celini. Velika odgovornost leži na svima nama da stvaramo lidere budućnosti i bolje uslove života i rada u našoj zemlji“, kazao je on.

  Vođen idejom Dragana Filipovića da je „važno kako vidite prilike u životu”, tim Generali Osiguranja Srbija u ovoj godini video je šansu da se transformiše i da iz perioda pandemije izađe još jači i bliži svojim klijentima i saradnicima. Sprovedena je sveobuhvatna transformacija poslovnog modela kompanije sa akcentom na online prodaju, online prijavu i procenu šteta, automatizaciju i digitalizaciju procesa i rad na daljinu, a sve sa ciljem ostvarenja ambicije doživotnog partnerstva sa klijentima.

  Kompanija je navela da je u 2021. stavila još veći akcenat na društveno odgovorno poslovanje, pa u skladu sa tim, u okviru Generalijeve inicijative The Human Safety Net, zajedno sa Fondacijom Novak Đoković otvara 15 centara za roditelje. Ovaj jedinstveni projekat, u koji je uloženo oko pola miliona evra, nastao je sa ciljem da se roditelji dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci.

  Od početka pandemije zaposlenima je omogućen rad od kuće i psihološka podrška. Obolelima od COVID-19 isplaćuju se pune zarade tokom bolovanja i poklanja vaučer za pružanje prve pomoći. Klijentima je omogućeno da sve poslove završavaju onlajn, a određeni proizvodi dopunjeni su besplatnim proširenjem pokrića na COVID-19.

  Generali Osiguranje Srbija je najveća osiguravajuća kompanija u Srbiji po ukupnoj imovini i vodeća po profitabilnosti i druga najveća kompanija po tržišnom učešću u Srbiji. Kompanija zapošljava više od 1.700 ljudi.

  SAM dodelio nagrade: Menadžeri godine Dragan Filipović i Predrag Mihajlović

  Izvor: BIZLife

  Foto: Generali

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE