Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Kon tvrdi: Više se ne zna ko je zaražen a ko ne

  Epidemiolog dr Predrag Kon je naveo da je prisutnost virusa ogromna i da ne možemo znati ko je zarazan, a ko nije. Dodao je da ima mnogo više zaraženih.

  „Taj broj se slobodno može kod nas množiti sa deset. Mi ako otkrijemo 6.000 tog dana je 60.000„, rekao je Kon.

  To je dinamična stvar, jer on posle nedelju dana, osam, devet dana više ne izlučuje virus, a posle 14 dana sigurno ne izlučuje virus. Tako da ta prisutnost zaraznih nije 60.000 pa da množite sa mesec dana i dobijete 1.800.000, ali je prisutnost virusa ogromna„, objasnio je.

  Dodao je da procenat zaražavanja unutar škola nizak i da su škole bezbedna mesta za učenike, kao i da se nastavnici uglavnom zaražavaju izvan škole.

  Kon je naveo da je komunikacija škola i nadležnih organa fascinantna i da svakodnevno iz beogradskih škola pristiže veliki broj informacija u vezi sa kovidom 19.

  „Vidi se usporavanje širenja virusa“

  Kon je rekao da se uočava usporavanje virusa korona, posebno u Beogradu, i istakao da će se za dva, tri dana videti da li će doći do potpunog zaravnjenja krive.

  Do usporavanja je došlo zahvaljujući merama koje su već uvedene, naveo je.

  Kako je za RTS izjavio, mere na sahrani patrijarha Irineja su se poštovale, ali i da je bilo onih koji se nisu pridržavali mera. Kako je naveo, tek će se za nedelju dana videti da li se neko zarazio.

  Od sutra počinje primena novih mera, a Kon je naveo da je medicinski deo Kriznog štaba predložio rigoroznije mere. Kazao je da se vidi usporavanje širenja virusa, naročito u Beogradu, kao i da su prethodne mere tome doprinele.

   

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Morona

   Auu brate mili ajde da ceo život pričamo o smrti.. Za sve postoji granica. Život je da se živi a vi evo već 9 meseci neprekidno pričate o smrti..

  • Ugfg

   Jel vreme da ga sklone iz medija zauvek.....

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE