Dr Janković o koronavirusu: Nezaustavljiv pad krivulje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr Janković o koronavirusu: Nezaustavljiv pad krivulje

  Epidemijska situacija u Srbiji se smiruje, ukazao je zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Radmilo Janković, koji smatra da kovid-19 više neće biti karantinska bolest, da neće biti obaveznog testiranja, te da će mere biti sve blaže.

  “Idemo ka smirivanju epidemijske situacije i nadi da ćemo živeti sasvim normalno na proleće i leto”, rekao je Janković za RTS.

  On kaže i da će se poboljšanje epidemijske situacije održati, poručujući da je krivulja “počela da pada i to nezaustavljivo”.

  “Očekivao sam nagliji pad, ali tri do tri i po puta manje je zaraženih nego pre 15 dana, jasan je trend da će naredne nedelje u Nišu biti ispod 100 zaraženih”, naveo je Janković.

  Dodao je da bolnica u Nišu ima stare pacijente, nevakcinisane, koji boluju od nekih drugih bolesti.

  “Prave kovid pacijente kao kada je harao delta soj gotovo da nemamo. Nemamo mlađe pacijente. Ovo previše dugo traje, veliki je pritisak i promeniće se epidemiološka doktrina”, ukazao je Janković.

  On je izrazio uverenje da će se mere ukidati, ali postepeno, kao u zapadnoj Evropi.

  “Izgubili smo snagu i argumentaciju u ubeđivanju ljudi. Imamo deo stanovništva koji je nezaštićen i ogroman deo koji je prokužen omikronom, koji je mnogo veći od opsega vakcinisanih. Siguran sam da će u Srbiji biti mirno proleće i leto”, poručio je Janković.

  On je rekao i da su mutirani sojevi virusa dolazili s kraja leta i početkom jeseni i dodao da ne veruje da će nova varijanta biti opasnija.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE