Doktor Kon: SMANJENA aktivnost virusa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doktor Kon: SMANJENA aktivnost virusa

  Član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da epidemiološka situacija takva da da je u nekim mestima evidentno smanjena aktivnost virusa, ali da odluka o relaksiranju mera još uvek nije doneta.

  Mere za borbu protiv koronavirusa mogle bi da budu relaksirane u sredu, pišu beogradski mediji. Na pitanje da li će doći do popuštanja mera dr Kon kaže – “videćemo”.

  On navodi da će se na sledećoj sednici Kriznog štaba analizirati epidemiološka situacija, te da će se u skladu sa tim odlučivati o popuštanju ili o pooštravanju mera.

  “Dakle, sve zavisi od aktuelne epidemiološke situacije. Situacija je takva da je u nekim mestima evidentno smanjena aktivnost virusa. Za sada, ovi brojevi pokazuju to, ali moramo sačekati i nove rezultate”, rekao je dr Kon.

  Upitan da prokomentariše da li će doći do otvaranja ugostiteljskih objekata, s obzirom na to da je epidimiolog Branislav Tiodorović istakao da je moguće da se otvore letnje bašte jer je na otvorenom manji rizik od zaražavanja, dr Kon dodaje “da je to nešto što je u perspektivi, ali videće se”.

  Biramo između virusa i vakcine

  Istovremeno, napominje da je zadovoljan kako teče vakcinacija, budući da je potražnja za vakcinama svuda u svetu veoma velika.

  “Vakcinacijom moramo biti zadovoljni, s obzirom na kompletnu situaciju. Moramo se vakcinisati, pogotovo populacija između 20 i 50 godina, jer je sklona zaražavanju”, rekao je dr Kon.

  Dodao i da bi trebalo podržati sve ove akcije, a pre svega vakcinaciju preduzetnika i upozorava da “svima mora biti jasno da prirodni imunitet daje manji nivo antitela od vakcine”.

  “Tu je veoma jasna situacija, dakle, ponuđena je vakcina, a na svima nama je izbor, da li je hoćemo ili ne, odnosno, da li biramo virus ako se ne vakcinišemo, ili biramo vakcinu, odnosno zaštitu od virusa, između toga nema ništa”, upozorio je on.

  Dr Kon je istakao i da ako neko u ovoj sezoni izbegne virus, ne znači da će ga izbeći i sledeće godine i dodaje da onome ko se zarazi jer ne želi da se vakciniše želi “lakšu formu bolesti”.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Nedeljnik

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE