Bivši reis Izetbegoviću: SRAMOTA VEKA da Bošnjaci idu kod Vučića po vakcine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivši reis Izetbegoviću: SRAMOTA VEKA da Bošnjaci idu kod Vučića po vakcine

  Bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić oštro je kritikovao predsednika SDA Bakira Izetbegovića, zbog vakcinanacije građana BiH U Srbiji uz poruku da je poniženje sa vakcinama “prevršilo svaku meru”.

  Ne mogu da verujem da je tebi svejedno što naš narod ide kod Vučića po vakcine u Srbiju pored tvojih vrlih ministara i ministarke, koja ovih dana hoda po Khalidžu u crnoj arapskoj abaji od Rijada do Omana – napisao je Cerić na svom fejsbuk profilu, koji je aktuelnu situaciju nazvao “sramotom veka”.

  Obraćajući se Izebegoviću, Cerić kaže da mu nije jasno kako je moguće da Bošnjaci u vlasti nisu bili u stanju, nisu bili sposobni da nabave dva-tri miliona vakcina za Bošnjake.

  Uvereva da je bilo samo telefonirati prijateljima širom sveta, a posebno arapskim zemljama, koji, kako kaže, imaju viška vakcina i koji bi ih rado dali Bošnjacima samo da “ne idu u Srbiju da kupuju zdravlje po cenu svoje časti i svog ponosa”.

  Cerić pita Izetbegovića “da li je iko iz Bosne od bosanskih lekara proverio sadržaj i kvalitet tih vakcina, koje Bošnjaci primaju u Srbiji”.

  Poručio je i da bi on vakcine izbio iz kamena, ali da ne bi dopustio, kako kaže, “ovu sramotu veka za naš narod i državu”.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE