Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doktor Kon: Obezbeđeno ŠEST MILIONA doza vakcina

  Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je Srbija, pored učešća u međunarodnom programu Kovaks, putem bilateralnih ugovora obezbedila oko šest miliona doza vakcina protiv koronavirusa.

  On je, gostujući na TV Pink, kazao da ubrzavanje nabavke zavisi od poverenja, dobrih odnosa, ali ličnih kontakta.

  „Svetska zdravstvena organizacija je već jednom pala u pandemiji svinjskog gripa. Najbogatije zemlje su otkupile sve vakcine unapred. Sada se desilo da su velike zemlje poverovale u međunarodne ugovore i ostale na cedilu… Ovo nije utakmica, svi treba da se zaštite. Virus će ostati, otići će u Afriku, ali će se vratiti“, naveo je epidemiolog.

  Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je rekao da ne može da govori sa kim Srbija pregovara o novoj isporuci vakcina.

  „Sledi nabavka u onom roku o kome je govorio predsednik (Aleksandar Vučić), ali ja kao ministar diplomatije ne želim da ugrozim onaj proces koji je u toku“, rekao je Selaković.

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija ima potpisane ugovore za oko 6,5 miliona vakcina, a da će u ponedeljak ili utorak imati za još 11 miliona vakcina protiv koronavirusa.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE