Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dok svetske metropole OTKAZUJU, BG se kiti i sprema NOVOGODIŠNJI program

  Počelo je postavljanje novogodišnje rasvete u gradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da mesečni troškovi prazničnog osvetljenja iznose oko 5.000 evra što je, po njegovim rečima, mali trošak u odnosu na dobijeni efekat.

  Vesić je naveo da je postavljanje rasvete počelo 1. novembra i da bi na celoj teritoriji grada trebalo da bude završeno oko 10. decembra.

  „U pitanju je LED rasveta. Prošle godine je rasveta radila tri meseca pa su ukupni troškovi iznosili oko 15.000 evra što je mali trošak u odnosu na efekat koji se dobija“, rekao je Vesić za televiziju Pink.

  Dodao je da je Beograd pripremio novogodišnji program ali da će od epidemiološke situacije zavisiti da li će građanima biti dozvoljeno da prisustvuju.

  Sumnjam da ćemo imati veliki broj okupljenih ali spremamo zanimljiv program sa različitih lokacija u gradu koji će biti emitovan na televiziji ili onlajn ako građani ne budu mogli da prisustvuju„, rekao je zamenik gradonačelnika.

  A ovako će evropske metropole

  U velikim gradovima širom sveta praznične proslave su već otkazane.

  Jedan od najstarijih božićnih sajmova u Nirnbergu otkazan je, iako su u početku planirali prikladniji oblik sajma za pandemijske uslove.

  Iz Praga su najavili da će ove godine stvoriti svečanu atmosferu sa samo 19 metara visokim božićnim drvcem u središtu starog grada. Sajam, koji takođe poseti 700.000 ljudi godišnje, otkazan je.

  Iako je poznati sajam u Salzburgu već otkazan, mediji navode da se u Beču priprema otvaranje božićnog sajma 13. novembra. Kako se navodi, u gradu će biti otprilike petina sajmova manje, a izrađeni su i posebni higijenski planovi koji, između ostalog, predviđaju ograničen broj posetilaca prostora. Da li će teroristički napad koji se nedavno dogodio u Beču uticati na prazničnu proslavu, još uvek nije poznato.

  Proslava će ove godine biti umanjena i sa druge strane hemisfere. Na Filipinima su iz predostrožnosti zabranjene sve božićne zabave. Božićno je vreme obično bilo jedno od najprometnijih na Filipinima, gde je 80 odsto stanovništva katolika, navodi kineska novinska agencija Xinhua.

  Papa Franjo takođe će ove godine drugačije proslaviti jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Već je otkazao lične sastanke s vernicima na tradicionalnim adventskim i božićnim misama.

  Vatikan je takođe osigurao da će vernici moći da prate događaje na mreži. U to vreme obično desetine hiljada vernika koji žele prisustvovati službama posete Rim. Uprkos ograničenjima zbog pandemije, Papa će i ove godine dati svoj blagoslov gradu i svetu.

  Izvor: Beta/BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE