Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dok Srbija „lovi“ frilensere, Grčka ih mami ogromnim PORESKIM OLAKŠICAMA

  Grčka priprema zakon koji će ponuditi pozamašan poreski podsticaj radnicima koji se tamo presele iz inostranstva, s ciljem stvaranja više profesionalnih radnih mesta i zaustavljanja odliva mozgova, saopštio je savetnik grčkog premijera.

  Aleks Patelis, savetnik premijera Kiriakosa Mitsotakisa o finansijskim pitanjima, rekao je da se Grčka nada da će privući „digitalne nomade“ nakon što je pandemija koronavirusa ubrzala prelazak na rad na daljinu u mnogim zemljama i sektorima.

  „Radniku iz inostranstva koji se preseli u Grčku polovina prihoda biće neoporeziva“, rekao je i dodao da će se zakoni naći u parlamentu do kraja godine.

  Patelis je rekao da je cilj vlade stvaranje novih radnih mesta, bilo putem preseljenja pojedinca u Grčku ili kompanije koja je preselila radnika u zemlju. Podsticajni paket biće dostupan samo tokom 2021. godine.

  „Glavni kriterijum za ispunjavanje uslova za poreski podsticaj je poresko prebivalište“, rekao je Patelis.

  Neće biti ograničenja za nivo prihoda ili vrste posla, iako se vlada nada da će privući profesionalce i da će namamiti neke od 800.000 Grka koji su tokom višegodišnje dužničke krize otišli ​​da bi karijeru nastavili u inostranstvu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE