Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siniša Mali, priznanje

  Dok ekonomisti kažu NEMA, Mali tvrdi: IMA PARA za sve vrste pomoći

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su javne finansije države u potpunosti stabilne i da ima dovoljno novca, kako za već najavljenu pomoć penzionerima i zdravstvenim radnicima, tako i za pomoć mladima.

  „Nova pomoć namenjena mladima pokazuje i koliko nam je jaka država i koliko su nam stabilne javne finansije. Mi pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su penzioneri koji će dobiti 20.000 dinara 10. februara. Takođe, odlučeno je da se donese i nova mera pomoći mladima, onima pred kojima je budućnost“, rekao je Mali, objavilo je ministarstvo.

  Кako je istakao, nova mera pomoći mladima od navršenih 16 do navršenih 29 godina, podrazumeva da će oni dobiti po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

  Prijava za ovu vrstu pomoći će, kako je precizirao, biti moguća od 15. do 30. januara 2022. godine, na isti način kao što su se građani prijavljivali za prethodne vrste pomoći države, preko portala Uprave za trezor.

  „Sa tom merom pomoći mladima, kojih ima nešto više od milion, i sa ranije najavljenom pomoći penzionerima od po 20.000 dinara, dolazimo do toga da su sva tri paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije, vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno oko 18 odsto BDP“, naveo je ministar finansija.

  Prema njegovim rečima, Ministarstvo finansija već priprema zakonsko rešenje koje će regulisati novu meru pomoći za mlade i koje će se već početkom januara naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

  Mali je podsetio i da će država dodatno pomoći zdravstvene radnike, koji će osim povećanja plata od 1. januara za osam odsto, dobiti i jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara u januaru.

  Takođe, podsetio je da će se od 1. januara za prvo dete dobijati po 300.000 dinara pomoći, umesto dosadašnjih 100.000 dinara, dok će se za drugo i treće dete dobijati po dodatnih 100.000 dinara, uz već postojeće mere novčane podrške.

  Mnogi ekonomisti smatraju da za pomoć mladima u Srbiji od 16 do 30 godina i novorođenoj deci nema para u budžetu, pa se država mora zadužiti.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE