Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dogovorena cena Bregzita?

  Evropska unija postigla je finansijski dogovor sa Velikom Britanijom pod kojim će London uplaćivati određeni deo u budžet unije nakon napuštanja saveza, otkrio je evropski zvaničnik.

  „Zvanična ponuda još nije poslata, ali nezvanično se dogovorilo do te mere da bi sve trebalo biti u redu, osim ako neka strana u poslednjem trenutku ne odustane“, otkrio je isti izvor.

  Evropska strana je bila „optimistična“ da će se taj dogovor postići, što će EU čelnicima omogućiti da na samitu 14. i 15. decembra krenu na novi nivo pregovora o odnosima između dva bloka nakon Bregzita.

  Britanska vlada je dan ranije odbacila „spekulacije“ iz britanskih novina da je udvostručila svoju ponudu za odštetu zbog izlaska iz EU na oko 50 milijardi evra.

  Evropski zvaničnik ističe da se nije raspravljalo o konkretnoj brojci jer budući iznos zavisi od mnogih varijabli poput odnosa vrednosti valuta i relativnom rastu britanske i evropske privrede.

  On je dodao je da će britanski udeo biti znatno manji od 16 posto, što je britanski udeo prošle godine od ukupne proizvodnje 28 članica Unije.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE