Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dodeljene nagrade PKS: Vreme za lakše investicije u privredu

  Privredna komora Srbije dodelila je nagrade za 2017. godinu kompanijama i pojedincima koji su dali veliki doprinos razvoju srpske privrede.

  PKS je firmama dodelila 41 priznanje u četiri kategorije – 11 jubilarnih nagrada, 16 privrednim društvima, 13 pojedincima i Nagrada za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i Komore.

  Država je stabilizovala javne finansije i vreme je donese mere koje bi olakšale investicije u privredu, rekao je predsednik PKS Marko Čadež, posle uručivanja nagrada najboljim firmama i pojedincima.

  On je naveo da su ove godine samo 17,2 odsto bile investicije u osnovna sredstva, a 2007. godine, pre izbijanja globalne ekonomske krize, bile su 25 odsto i više od toga.

  Posle uručivanja nagrada, Čadež je rekao da i druge države olakšavaju ulaganja svojim kompanijama. To se radi svuda u svetu, jedna od mogućih mera je da se kompanije oslobode dažbina pri uvozu opreme.

  Ocenio je da je sada pogodno vreme za razvoj privrede u Srbiji i da je privredni rast i u zemljama evrozone i u Americi.

  Među nagrađenima su beogradski Aerodrom Nikola Tesla, Bambi iz Požarevca, Pionir iz Subotice, Poliseter grupa iz Priboja, Beogradski sajam, Zdravlje iz Leskovca, Crvenka iz Crvenke, Subotica trans, Eko-Lab iz Beograda, Vodovod iz Zaječara, Fabrika kartona Umka, Eliksir iz Prahova, Falke iz Leskovca, Gošafom iz Smederevske Palanek, Grundfos iz Inđije, Leoni i Prokuplja, Meser tehnogas iz Beograda, Industrija mesa iz Topola.

  Izvor: Beta, PKS

  Foto: PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE