Do zdravog i lepog osmeha uz Curaprox hidrosonične četkice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do zdravog i lepog osmeha uz Curaprox hidrosonične četkice

  Piše: dr stomatologije Marina Živković

  Iako su klasične četkice za zube i dalje jedan od najpopularnijih alata u održavanju oralne higijene, u poslednje vreme velika je ponuda i električnih četkica.

  Šta je potrebno da znate prilikom kupovine električne četkice?

  Na tržištu je zaista ogroman izbor i pravi je izazov da odaberete onu koja će vama najviše da odgovara. Klasične električne četkice prave samo rotacione pokrete i naslage sa zuba uklanjaju isključivo mehanički. Efekat čišćenja u najvećoj meri zavisi od toga koliko ste upoznati sa tehnikama pranja zuba električnom četkicom i da li ste odabrali pravu. Sonične četkice, za razliku od klasičnih električnih, nemaju rotirajuću glavu, već rade po principu vibracije. Glava četkice pravi između 22.000 i 42.000 pokreta u minutu. Čišćenje se vrši istovremeno i mehanički i hidrodinamički. Hidrodinamički efekat dovodi do destabilizacije bakterija u naslagama. Onog momenta kada između bakterija razorimo veze, lako ih odvajamo od zuba jer ih više ništa ne drži za površinu zuba. Gde nema bakterija – nema naslaga, a samim tim ni njihovog patogenog delovanja. Ultrasonične četkice koriste ultrazvuk za čišćenje zuba, slično profesionalnom aparatu u stomatološkim ordinacijama. Broj pokreta je oko 96.000.000 u minuti.

  Šta je to hidrodinamičko čišćenje?

  Hidrodinamičko čišćenje znači da se usled vibracija koje proizvodi četkica stvara hidrodinamički fluid od mešavine pljuvačke i paste. On razgrađuje i uklanja zubne naslage sa dostupnih površina zuba. Istovremeno fluid prodire, u određenom stepenu, i do teško dostupnih mesta između zuba i prostor ispod linije desni uklanjajući naslage i iz tih delova. Za hidrodinamički efekat, glavu četkice samo prislonimo blago na površinu zuba, bez pritiska i na par sekundi pomeramo glavu četkice na drugu, susednu oblast zuba. Nema trljanja, a samim tim ni oštećenja površine zuba i iritiranja desni.

  Šta je prednost Curaprox soničnih četkica?

  Sonične četkice za zube Curaprox Hydrosonic kombinuju soničnu tehnologiju i inovativne nastavke od poliesterskih, veoma mekih CUREN ® vlakana. Vlakna su tanka i gusto raspoređena što omogućava efikasnije čišćenje zubnih naslaga. Nastavci su postavljeni pod uglom od 10 do 15 stepeni, čime je omogućeno da se teško dostupna mesta lakše očiste. Četkica poseduje litijumsku bateriju koju je moguće puniti USB punjačem u zidnoj ili USB utičnici. Jedno punjenje obezbeđuje 60 minuta rada četkice, što nam je dovoljno za više od 10 dana rada. Hidrosonična četkica je zgodna i za putovanja, zahvaljujući praktičnoj putnoj kutiji koju dobijate uz četkicu.

  Koja je Curaprox soničnu četkica najbolja za vas?

  U svom asortimanu Curaprox ima tri vrste soničnih četkica.

  Hydrosonic Easy ima tri programa čišćenja: start, clean i smile. U pakovanju su 2 nastavka – power (snažan, a u isto vreme nežan prema desnima i zubima) i sensitive (izuzetno nežan). Pogodna je za svakodnevnu negu i prevenciju karijesa i parodontopatije.

  Hydrosonic Black is White namenjen je osobama kojima je pored efikasnosti važan i dizajn. Crna boja četkice joj daje elegantan izgled. Ima tri programa čišćenja i dva nežna nastavka. Vlakna nastavaka obložena su aktivnim ugljem, koji uklanja površinske mrlje bez oštećenja zubne gleđi.

  Hydrosonic Pro će od vas napraviti prave profesionalce u pranju zuba. Ima 3 programa i čak 7 nivoa čišćenja. U pakovanju su tri nastavka – power (snažan, a u isto vreme nežan prema desnima i zubima), sensitive (izuzetno nežan) i single (sa snopičasto postavljenim vlaknima). Prvi program start namenjen je za masažu desni (sa nastavcima sensitive ili power). Takođe, ovaj program sa nastavkom single koristi se za posebno čišćenje bravica fiksnog ortodontskog aparata, za čišćenje mostova i implanata i ivice desni.  Program clean ima 3 nivoa i obezbeđuje nam energično čišćenje. Preporučuju se nastavci power ili senzitive u ovom programu. Program smile sa svoja 3 nivoa, omogućava nam da u potpunosti iskoristimo hidrodinamičke mogućnosti četkice i dođemo do blistavog osmeha. Nastavak single pogodan je i za poliranje zuba u programu koji vama najviše prija. Idealan je i za mesta sklonija taloženju zubnog kamenca. Dakle, radi se o profesionalnoj četkici za svaki dan i svaku priliku.

  Za dobro oralno zdravlje, dovoljna je volja i pritisak na dugme. Vaše zdravlje je u vašim rukama.

  Više informacije potražite na online shop-u www.zdrav-osmeh.rs

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE