Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do sada popisano 5,8 miliona stanovnika, popis se možda oduži

  Tokom prvih 26 dana popisa stanovništva Srbije koji je ovog meseca u toku, popisano je više od 5.850.000 stanovnika što je više od 85 odsto procenjenog ukupnog broja, saopštio je RZS.

  Zavod je procenio da će se ovim tempom popisivanja, popis završiti u planiranom roku – do kraja oktobra, ali nije isključio ni mogućnost produžetka popisa.

  Zavod je ovo, kako je navedeno: „vanredno saopštenje“, izdao „povodom neprofesionalnog, netačnog i nekorektnog izveštavanja medija o Popisu stanovništva“, ali nije naveo na koji tekst je ovo saopštenje odgovor.

  Nova.rs je pre tri dana objavila da popis stanovništva u Beogradu neće biti završen do 31. oktobra, zbog čega se očekuje da rok bude produžen, kao i da je u pojedinim beogradskim opštinama popisana jedva polovina stanovništva.

  Zavod je međutim u saopštenju naveo da je „broj popisanih stanovnika u beogradskim opštinama kao što su Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac i Sopot znatno iznad nivoa Republike, dok su ostale beogradske opštine poput Novog Beograda, Voždovca i Čukarice oko republičkog proseka“.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE