Po hleb preko RUPA I ŠLJUNKA: Dušanova ulica i dalje "razvaljena" (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Po hleb preko RUPA I ŠLJUNKA: Dušanova ulica i dalje “razvaljena” (FOTO)

  U rekonkstrukciji važne ulice u centru Beograda jedino, izgleda, što idealno funkcioniše je – probijanje rokova.

  Ulica Cara Dušana na Dorćolu je odavno trebalo da bude završena, odnosno renovirana. Ipak, čini se da je taj završetak daleko, pošto je ulica po obodima dobrim delom i dalje raskopana, ljudi se kreću “otežano”, a takvi su i prilazi trgovinama, bankama i drugim objektima duž ulice. Radnika ima tu i tamo, radovi se izvode, ali deluje da to nije ni blizu famoznog rada “punom parom”.

  Ipak, jedino u čemu su izvođači i gradske vlasti dosledni, jeste da redovno probijaju rokove za konačan kraj rekonstrukcije i, što je najvažnije, kraj agonije za mnoge građane koji žive u Dušanovoj ulici i njenoj okolini.

  Prema rečima nekih stanara obližnjih zgrada, mesecima nemaju trotoar, do pošte, samoposluge i apoteke, ide se preko rupa, šljunka i otvorenih šahtova, žive na đubrištu, pošto se ulica Cara Dušana zbog rekonstrukcije pretvorila u deponiju.

  Istina, saobraćaj, izuzev tramvajskog, zaista funkcioniše manje-više nesmetano, ali zato kako izgleda iz perspektive pešaka, biciklista ili ku’nih ljubimaca, može se videti iz priloženih fotografija.

  Da će vratiti normalnost života građanima Dorćola gradska vlast obećavala je nekoliko puta. Prvo se govorilo o kraju 2019. godine, zatim junu 2020. godine, a onda i o septembru, oktobru, novembru, decembru, a stiglo se i do januara 2021. godine.

  Kompletni radovi bi trebalo da budu završeni do 1. septembra (glavni urbanista Marko Stojčić), a onda i do kraja decembra, dok bi šinski saobraćaj trebalo da proradi u periodu od 20. do 25. januara ove godine (zamenik gradonačelnika Goran Vesić).

  Izvor: BIZLife, N1

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE