Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dnevnice na nemačkim njivama i do 10 puta veće

  Oni koji nisu zadovoljni dnevnicama u Srbiji, mogu da odu u Nemačku i zarade i do 10 puta više, gde za branje špargle može da se zaradi i do 150 evra za dan.

  Radni dan traje od osam do deset sati sa jednom pauzom, a nedelja je neradna. Od ovog iznosa se odbija porez, ali sezonski radnici taj plaćeni porez mogu da dobiju nazad, ako ulože zahtev na kraju poreske godine.

  „U sektoru poljoprivrede radi se naporno i za naknadu od oko osam i po evra po satu bruto, što je za veliku većinu Nemaca jako niska plata, tako da su oni nezainteresovani za tako naporan, a slabo plaćen posao.“

  Ipak, vrlo je atraktivan strancima, naročito Hrvatima i Poljacima, kazao Mario Koturić, član Uprave Hrvatskog ekonomskog saveza u Frankfurtu za Slobodnu Dalmaciju, a prenosi B92.

  Mišljenja na internetu su podeljena. Ima onih koji su oduševljenji brzom zaradom, ali i onih koji su razočareni visokim cenama, posebno cigaretama i drugim luksuznih artiklima.

  Kao nedostatke najčešće navode to što se radi „po ceo dan“, što je smeštaj navodno u radnim barakama i što obilan obrok košta 10 evra po danu, ali zato navode da pauza za ručak traje sat vremena.
  [preporucene_vesti ids=“269765″]

  Izvor: B92

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE