Đukanovićev sin u trci za rekonstrukciju TE Pljevlja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đukanovićev sin u trci za rekonstrukciju TE Pljevlja

  Tri ponude stigle su za ekološku rekonstrukciju Termoelektrane (TE) u Pljevljima, a među njima je i konzorcijum u kojem je firma Blaža Đukanovića, sina predsednika Crne Gore.

  Prema podacima iz zapisnika sa otvaranja ponuda, prema uvidu “Vijesti”, ponudu od 54.427.700 evra sa uračunatim PDV dao je konzorcijum u kojem su Dec International, Bemax iz Podgorice, BB Solar u suvlasništvu Blaža Đukanovića i firma Permonte.

  U ponudi, koja tek treba da bude ocenjena i vrednovana, navodi se da je sedište ovog konzorcijuma u Chengdu, glavnom gradu Sečuan provincije u Kini.

  Đukanović je duže u energetskim poslovima sa malim elektranama, čije podsticaje za gradnju plaćaju i građani kroz račune za električnu energiju.

  Procenjena vrednost nabavke EPCG za TE je 54.450.000 evra sa uračunatim porezom na dodatu vrednosti, odnosno 45 miliona bez PDV.

  Ponudu vrednu 72.539.500 evra sa PDV poslao je nemačko-slovenački konzorcijum Hamon-Rudis. Treću – najskuplju ponudu dostavila je kineska grupacija Shangai Electric iz Šangaja i ona iznosi 97.922.683 evra.

  Elektroprivreda je tender za ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja oglasila u julu. Ukoliko se tenderski postupak bude odvijao nesmetanom dinamikom, potpisivanje ugovora se očekuje do kraja godine.

  Izvor: Investitor.me

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE