Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đukanović u Dubaiju „prodaje“ ekonomske pasoše

  Ko ulaže u Crnu Goru, moći će da stekne njeno državljanstvo, izjavio crnogorski predsednik Milo Đukanović u Dubaiju, gde je promovisao individualni investicioni program, koji investitorima omogućava da se kandiduju za crnogorski pasoš.

  Govoreći na Globalnoj konferenciji o rezidentnosti i državljanstvu u Dubaiju, koju organizuje kompanija Henley&Partners, Đukanović je rekao da bi taj program trebalo da ima snažne multiplikativne efekte na ekonomiju, postane značajan izvor prihoda i platforma za ulaganja.

  „Uz dobro osmišljenu kampanju moguće je privući pažnju uglednih poslovnih ljudi koji bi prihvatili da relociraju sedišta svojih biznisa“, rekao je Đukanović. Time bi se, kako je ocenio, ne samo povećao iznos investicija, već i poboljšao imidž Crne Gore i podigli standardi poslovanja.

  „Program će omogućiti aplikacije samo onim osobama koje imaju dokazan kredibilitet u ličnom i profesionalnom smislu i dozvoliti priliv sredstava koja imaju neupitno legalno poreklo“, rekao je Đukanović.

  Poručio je da će aplikanti imati korist od povoljnog poreskog sistema, bezviznog režima prema zemljama u Šengen zoni i integracija u ekonomski i politički sistem države.

  Prema njegovim režima, individualni investicioni program mora omogućiti kvalitetniju upotrebu i bolju valorizaciju prirodnih resursa. „To se pre svega odnosi na energetiku, poljoprivredu i turizam, kao neke od najvećih razvojnih šansi Crne Gore“, dodao je Đukanović.

  Izvor: Mondo

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE