Đukanović GUBI atraktivne hektare u Budvi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đukanović GUBI atraktivne hektare u Budvi

  Atraktivni zemljišni kompleks od 20 hiljada kvadrata na samom ulazu u Budvu, vlasništvo Global Montenegra, firme predsednika države i lidera DPS Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića, biće prodat jer partneri ni nakon 12 godina nisu vratili kredit od pet miliona evra.

  To proističe iz najnovijeg tereta koji je upisan u listu nepokretnosti, u koji su Vijesti imale uvid.

  “Zabeležba obaveštenja o početku namirenja duga nastalog po osnovu ugovora o hipoteci overenog u Osnovnom sudu u Podgorici 13. februara 2008. i aneksa overenog u Osnovnom sudu u Podgorici 25. februara 2009”, piše u teretu koji je 3. februara upisan u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine na devet parcela vlasništvo firme Global Montenegro.

  Iako se ne navodi ko je pokrenuo postupak namirenja duga, Vijesti navode da se radi o podgoričkoj kompaniji Holdco east, koja je od kraja novembra prošle godine novi poverilac, kome Đukanović i njegov partner Rajković moraju da vrate milionski kredit koji su uzeli za kupovinu placa.

  Naime, ta firma je tada upisala hipoteku u iznosu od pet miliona evra u kojoj se navodi da su novi poverilac, te se upravo pominje ugovor i aneks koji je Đukanovićeva firma overila u februaru 2008. i 2009.

  Početak namirenja milionskog duga usledio je nakon što je pet dana ranije javni izvršitelj doneo rešenje o izvršenju, kojim je zabranio raspolaganje imovinom, a piše podgorički medij.

  I prema poslednjem izveštaju Centralne banke račun Global Montenegra blokiran je na 12.456.821 evra. Iz Global Montenegra su objavili da državi ne duguju ni jedan jedini cent na ime bilo kog poreza ili bilo kog doprinosa.

  “Kao pravno lice, firma Global Montenegro duguje drugom pravnom licu iznos ugovorenog kredita i prispelih kamata”, obrazložili su iz Đukanovićeve firme.

  Đukanović i Rajković su osnivači firme. Đukanović je vlasnik 50 odsto udela, ali je preneo prava upravljanja zbog državne funkcije. Global Montenegro je trgovala zemljišnim kompleksom u Budvi krajem februara 2007. od starobudvanske porodice.

  Vijesti navode da je reč o atraktivnom placu, jer je na parceli važećim Detaljnim urbanističkim planom “Podkošljun” ucrtan rezidencijalni kompleks od četrdesetak vila. Predviđeno je da ukupno bude izgrađeno oko 150 apartmana bruto građevinske površine 27 hiljada kvadrata.

  Izvor: Vijesti

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE