Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  pošta srbije

  Đorđević: Dobitak Pošte 16 miliona evra, radnicima povećanje plus 13. plata

  Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je to preduzeće za prvih osam meseci ove godine ostvarilo neto prihod od 20,8 miliona evra, a da je poslovni dobitak 16 miliona evra.

  On je dodao da Pošta već treću godinu zaredom posluje u plusu i da nikome ne duguje ni jedan dinar.

  „Mešajući pojmove investicije, operativni troškovi i tekuće održavanje, pojedine političke partije i mediji, kao i njihovi dokazani kvazianalitičari pokazuju svo svoje neznanje, iznoseći netačne i krajnje tendenciozne i neprofesionalne podatke o najvećoj srpskoj firmi, koja se na tržištu bori za prihod, možda i namerno, upravo da bi i neki od konkurenata, čiji su, gle, i oni vlasnici, imali korist“, naveo je Đorđević u saopštenju.

  On se oglasio povodom objave novosadskog odbora Stranke slobode i pravde koja je ocenila da je Pošta Srbije na neracionalne investicije, koje se odnose na održavanje higijene, nabavku mobilnih telefona, paketomata i elektrovozila, potrošila 27 miliona evra.

  Prema rečima Đorđevića, nabavkom novih 800 paketomata i 95 električnih vozila Pošta bi postala neprikosnoveni lider na tržištu Srbije.

  On je dodao da oni koji napadaju Poštu prećutkuju činjenicu da to preduzeće svake dve godine, kao i do sada, raspisuje tender za čišćenje i obezbeđenje, i prikrivaju činjenicu da je to nabavka usluga za dve godine i da se odnosi na 1.534 objekta ukupne površine oko 225.100 kvadratnih metara.

  „Nabavke sadržane u Programu poslovanja svake godine odobrava Vlada Srbije, i takođe su u Planu javnih nabavki. Pošta Srbije je od mog dolaska na čelo preduzeća donela odluku da nabavke veće od osam miliona dinara pre objavljivanja moraju dobiti saglasnost Nadzornog odbora, gledajući obavezno njenu svrsishodnost i opravdanost, pojedinačno svake od tih nabavki“, istakao je Đorđević.

  „Najbolji rezultat od kada sam na čelu preduzeća“

  On je naglasio da je već treću godinu zaredom prihod Pošte Srbije pozitivan te da je ove godine najbolji, od kada je on na čelu preduzeća.

  „Pošta Srbije danas ne duguje ništa, nema kredite, a u bankama zajedno sa svojim zavisnim preduzećima ima 43 miliona evra i 17 miliona dolara, koji služe kao osiguranje za tekuću likvidnost“, rekao je Đorđević i dodao da na današnji dan dug prema ovom preduzeću iznosi više od 30 miliona evra.

  Najavio je da će, treću godinu zaredom, pored povećanja plata Pošta svojim radnicima isplatiti 13. platu, a državi Srbiji 15 miliona evra na ime dobiti.

  Izvor: Beta

  Foto: JP Pošta Srbije, Igor Đukanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE