Direktorka kovid bolnice u Batajnici: POLICIJSKI ČAS bar dve nedelje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktorka kovid bolnice u Batajnici: POLICIJSKI ČAS bar dve nedelje

  Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević zatražila je danas potpuno zatvaranje zemlje, uključujući i uvođenje policijskog časa, na period od najmanje dve nedelje kao jedino rešenje za izlaz iz trenutne epidemiološke situacije.

  Navodeći da je situacija alarmantna i da postaje “sve gora”, ona je odbacila kao “glupost” najave pooštravanja mera tokom vikenda koje podrazumevaju samo ograničenje rada ugostiteljskih objekata.

  “Imali smo kolektivnu histeriju sa zimovanjima, ludosti kad su pušteni koncerti i kad je dopušteno ljudima da u hiljadama odu na zadušnice. Šta će nam ekonomija ako ćemo imati bolesne i mrtve”, upitala je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

  Ona je “zamolila” sve članove Kriznog štaba, i one koji nisu u medicinskom delu, da dodju u bolnicu u Batajnici, obuku skafandere i, kako je rekla, “vide svoje gradjane”.

  “Za sedam dana smo primili 500 ljudi, izmedju 10 i 20 odsto njih mogu biti kandidati da odmah predju na intenzivno lečenje. Napravili smo još jednu jedinicu intenzivne nege sa 30 kreveta koje čuvam za one sa poluintenzivne nege čije se stanje pogorša”, kazala je direktorka. Dodala je da je prethodne noći obavljeno 13 prevoza bolesnika u kovid bolnicu u Kruševcu jer u Beogradu, kako je navela, više nema mesta.

  Pozvala je na što bržu vakcinaciju svih gradjana, posebno zdravstvenih radnika medju kojima po njenim rečima, postoji jako mali odziv.

  “Stavila bih danas na Kriznom štabu pod obavezno da zdravstveni radnici moraju da se vakcinišu i time daju primer koji će slediti i svi ostali gradjani. Vakcinu mogu da prime svi, i oni koji su preboleli kovid treba da prime vakcinu po isteku mesec dana”, kazala je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

  Dodala je da su kod pacijenata koji su u ovom talasu inficirani, primetne “velike i teške plućne promene”.

  “Virus stvara neku vrstu gangrene pluća. Čak i bolesnici koji se leče u kućnim uslovima su na ivici da budu kandidati za kiseonik. Bilo bi dobro da se posle svega ovoga napravi post kovid plućna bolnica jer svi ti ljudi su ozbiljni respiratorni invalidi”, rekla je Adžić Vukićević.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Saša Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE