Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor SZO u Srbiji: Situacija u Srbiji je veoma ozbiljna

  Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je da trenutna epidemiološka situacija u Srbiji „vrlo ozbiljna“, navodeći da se „beleže rekordi kada je u pitanju dnevni broj novozaraženih“.

  „Očekivanja su da će se epidemiološka slika pogoršavati i u narednim nedeljama, kako u Evropi tako i u Srbiji“, rekao je Ivanuša za Blic.

  Kako je objasnio, „prema informacijama kojima raspolažemo, glavni prenos se javlja u našim kućama, u zatvorenim ili prepunim restoranima, na skupovima ili radnim mestima i na zatvorenim javnim mestima„.

  „Mladi ljudi više izlaze i više se druže, pa se zato širenje vezuje za mlade, iako virus može da se širi i među starijom populacijom“, rekao je Ivanuša.

  On je naglasio da je „poruka za sve ista – ako hoćemo da zaustavimo širenje virusa, moramo da se pridržavamo preventivnih mera, držimo fizičku distancu, nosimo maske, vodimo računa o respiratornoj higijeni i higijeni ruku“.

  „Znamo da su svi umorni jer ova situacija već neko vreme traje, a neizvesno je do kada će trajati“, rekao je Ivanuša, pozivajući na pridržavanje zaštitnih mera protiv korone.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE