Direktor Jute NE OČEKUJE restrikcije za PUTOVANJA do kraja sezone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Jute NE OČEKUJE restrikcije za PUTOVANJA do kraja sezone

  Direktor Jute Aleksandar Seničić izjavio je da ne treba očekivati značajne restrikcije zbog koronavirusa za putovanja u inostranstvo iz Srbije do kraja ove turističke sezone.

  On je rekao da za sada postoji informacija da do 20. septembra, 1. oktobra ne treba očekivati te restrikcije, iako su pojedine zemlje, poput Kipra revidirale spiskove bezbednih zemalja i svrstale nas na crvenu listu. Ipak, kako kaže Seničić, to se ne očekuje u zemljama u kojima najčešće letuju državljani Srbije poput Grčke, Turske, Crne Gore, Egipta…

  “Nadam se da ćemo ovu sezonu privesti kraju”, rekao je Seničić za N1.

  On je ocenio da je prošle sezone, sa jedne strane korona pomogla turizmu u Srbiji jer je realizovan veliki broj vaučera za letovanje u zemlji, ali da je to prevashodno pomoglo na lokalu najznačajnim destinacijama u Srbiji da bolje rade.

  Ipak, ističe, to nije bilo dovoljno da se nadoknadi nedolazak stranih turista.

  Podseća i da turističke agencije jedine tokom pandemije nisu dobile nikakvu finasijsku pomoć i ocenjuje da će biti teško posle dva – tri meseca rada ovog leta obezbediti novac da se živi dalje.

  Ako se dogode nova zatvaranja u septembru i oktobru, to može dovesti do egzistencijalnih problema za dobar broj turističkih agencija, kaže Seničić.

  Kao veliki problem vidi i izdavanje zamenskih vaučera za putovanja koja nisu realizovana prošle sezone. Seničić kaže da je samo 50 odsto tih vaučera iskorišćeno, a da je rok za povraćaj novca onima koji nisu iskoristili zamenska putovanja – 1. januar 2022.

  On kaže da će biti problem povraćaj novca u januaru jer je teško zaraditi za dva meseca ono što ste propustli za godinu dana, kao i da je teško očekivati da partneri iz inostranstva vrate taj potrošen novac.

  Pojedine zemlje, poput Italije, kaže Seničić, produžile su rok za vraćanje tog novca. Stoga, kako dodaje i mi bi trebalo da pratimo dalju situaciju i uskladimo se sa Evropom.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE