Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor firme Valir otkrio šta je prevozio avion koji je pao u Grčkoj

  Mladen Bogdanović, direktor firme Valir koja je vlasnik pošiljke koja se nalazila u ukrajinskom avionu koji je u subotu uveče pao u Grčkoj, otkriva šta se tačno nalazilo u avionu.

  „U pitanju su školske mine čiji izvoz je dogovoren i ugovor potpisan 2021. godine sa Ministarstvom odbrane Bangladeša. U pitanju su školske mine na kojima je trebalo da se obučavaju pripadnici bangladeške vojske“, rekao je Bogdanović za Nova.rs.

  Prema njegovim rečima, prevoz tereta i kompaniju čiji se avion srušio angažovao je kupac. „Naša obaveza je bila samo da pošiljku dovezemo do aerodroma u Nišu, odakle je poleteo avion koji se srušio u Grčkoj“, izjavio je direktor firme Valir.

  Bogdanović je rekao da, koliko je upoznat, letelica je trebalo da ode do Jordana, a potom da bude organizovan prevoz tereta do odredišta u Bangladešu, što je komplikovano jer je u pitanju interkontinentalni let.

  Ukrajinski avion Antonov AN-12, poleteo je u subotu sa aerodroma u Nišu prema glavnom gradu Jordana Amanu, ali se srušio u Grčkoj kod mesta Kavala i tom prilikom su poginuli svi članovi posade.

  Stefanović: Avion imao uredne dozvole

  Tim povodom oglasio se i ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je, između ostalog, rekao da je „avion imao sve uredne dozvole, sve u skladu s međunarodnim propisima“.

  On je dodao da nisu tačni navodi medija da je tim letom transportovano naoružanje iz Srbije za Ukrajinu, ocenivši to kao zlonamerno i netačno.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE