Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  kompanije bankrotirale

  Direktor firme PREVARIO BANKU za kredit od 5,5 miliona evra

  Varaždinska policija će zbog prevare u privrednom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave krivično prijaviti 41-godišnjaka koji je kao direktor firme na osnovu neistinitih podataka od banke zatražio i dobio kredite od 5,5 miliona evra koje nije vraćao.

  Policija je saopštila da osumnjičenog tereti da je kao direktor i odgovorna osoba, u nameri pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi, sklapao i podnosio na potvrdu sporazume o osiguranju novčanih potraživanja.

  Po tim sporazumima njegova firma, u svojstvu korisnika kredita banci kao poveriocu, kao zalog daje zalihe robe u svom vlasništvu, znajući da je ta pokretna imovina već bila opterećene založnim pravom u korist druge banke.

  Pritom je neistinito predočio da na zalihama robe nema tereta, te da iste mogu biti odgovarajući instrument osiguranja.

  Sve to je učinio s ciljem da banka njegovoj firmi odobri i isplati kredite u iznosu od 5,5 miliona evra, na osnovu ugovora o odobrenju okvira za finansijsko praćenje, znajući da firma neće moći uredno da ih vrati.

  Banka mu je putem dvadesetak pojedinačnih ugovora o kreditu odobrila i isplatila zajmove u navedenom iznosu, koji nisu nisu mogli biti vraćeni.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE