Direktor Fajzera: Idealna situacija - vakcina jednom godišnje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor Fajzera: Idealna situacija – vakcina jednom godišnje

  Izvršni direktor kompanije Fajzer Ink Albert Burla izjavio je da bi godišnja vakcina protiv kovida 19 bila poželjnija od češćih buster vakcina u borbi protiv pandemije.

  Fajzer/BajonTekova vakcina protiv kovida 19 pokazala se efikasnom protiv teških bolesti i smrti uzrokovanih jako mutiranom varijantom omikron, ali manje efikasna u sprečavanju prenošenja, preneo je Rojters.

  Sa porastom broja slučajeva, neke zemlje su proširile programe davanja treće doze vakcine protiv kovida 19 ili skratile period između davanja dve doze vakcine.

  U intervjuu za izraelski N12 njuz, Burla je, upitan da li smatra da buster vakcina treba da se daje svakih četiri do pet meseci, rekao da se nada “da ćemo imati vakcinu koju ćete morati da dobijete jednom godišnje”.

  “Jednom godišnje – lakše je ubediti ljude da to urade. Ljudi to lakše pamte”, istakao je on. “Dakle, iz perspektive javnog zdravlja, to je idealna situacija. Gledamo da vidimo da li možemo da stvorimo vakcinu koja pokriva omikron i ne zaboravlja druge varijante i to bi moglo biti rešenje”, rekao je Burla.

  On je istakao da bi Fajzer mogao biti spreman da podnese zahtev za odobrenje za redizajniranu vakcinu za borbu protiv omikrona i masovno je proizvede već u martu.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.  

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE