Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Norveška, nestašica struje

  Direktor EPS postigao cilj: U 2023. od izvoza struje 49 mil. EUR

  Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Miroslav Tomašević izjavio je da je Srbija od početka godine izvezla struju za 49 miliona evra, a da su remonti ugovoreni i počeli.

  „Ispunio sam ono što je bio moj zadatak, da posle mnogo problema zajedno sa timom, vratim EPS u dobro stanje“, poručio je v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Miroslav Tomašević članovima Nadzornog odbora, koje je obavestio i o početku remontne sezone.

  Kako se navodi u informaciji objavljenoj na sajtu EPS, Tomašević je na sednici Nadzornog odbora rekao da je cilj postignut.

  „Postigli smo cilj. Zahvaljujući relativno blagoj zimi, dobroj hidrološkoj situaciji, ali i spremnosti termoelektrana, podigli smo sistem i sada i izvozimo električnu energiju. Samo u martu zarada od izvoza električne energije iznosi 32,5 miliona evra, a od početka godine dostigla je 49 miliona evra“, rekao je Tomašević.

  Naveo je da je uvozom uglja dodatno osiguran sistem, te da su trenutno deponije uglja pune, pogotovo u Kostolcu.

  „Ukupno na deponijama termoelektrana EPS trenutno je 1.770.000 tona uglja, što je nezabeleženo poslednjih godina“, rekao je on.

  Tomašević je kazao da je počela remontna sezona, te da su ugovoreni svi poslovi. „I Međunarodni monetarni fond (MMF) smo na sastanku obavestili o svim rezultatima i planovima, kao i o tome zašto EPS nije finansijski rizik“, poručio je Tomašević.

  Izvor: RTV, Tanjug

  Foto: Unsplash, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE