Diplomatija, izgleda, konačno rešila da malo prištedi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Diplomatija, izgleda, konačno rešila da malo prištedi

  Posle kontrole koju je Ministarstvo spoljnih poslova sprovelo u ambasadama Srbije, državni sekretar tog ministarstva zadužen za bezbednosna pitanja Ivica Tončev kaže da je sugerisao da se više pažnje obrati prilikom iznajmljivanja rezidencija i stanova, odnosno da se ne rentiraju previše skupi objekti.

  “Naravno da kao država moramo da imamo rezidencije, ali bi moglo mnogo da se uštedi na kiriji. Siguran sam da mnoge naše diplomate ili činovnici koji rade u ambasadama, ni u Beogradu ne žive u ogromnim stanovima. Mogli bi skromnije da žive i u inostranstvu”, rekao je Tončev za Politiku.

  Tončev je i na čelu Tima za kontrolu bezbednosnog i finansijskog segmenta rada diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije koji je formirao MSP, a svojevremeno je najavio i da će ispitati i sumnje da su pojedine sprske diplomate uz regularnu deviznu platu “pronašle način da zarade i dodatni prihod”.

  On je dodao i da je predložena smena ambasadora Srbije u Parizu Rajka Ristića i direktora Kulturnog centra u tom gradu Radoslava Laleta Pavlovića zbog, kako je rekao, narušenih međuljudskih odnosa i tenzija koje su vladale između dvojice diplomata.

  Izvor: Blic

  Foto: MSP

  What's your reaction?

  Komentari

  • Baki 55

   Ristić beše onaj što je na staru, zakonom zaštićenu zgradu stavio plastične prozore pa to Srbiju koštalo k'o svetog Petra kajgana. Napredan tip.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE