Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DIJASPORO, SPREMI SE: Er Srbija uvodi novi let

  Prvi sledeći interkontinentalni let za koji se priprema „Er Srbija“ će biti uspostavljen sa Kanadom, saznaju „Večernje novosti“ u Vladi Srbije.

  Pripreme su uveliko u toku, ali ima još mnogo posla. Očekuje se skoro potpisivanje međudržavnih sporazuma u vazdušnom saobraćaju između dve zemlje, pa bi prvi avion sa oznakom nacionalne avio-kompanije u Toronto mogao sleteti tokom sledeće godine.

  U „Er Srbiji“ ne žele da otkriju za koju se udaljenu destinaciju spremaju. Šef korporativnih komunikacija „Er Srbije“ Nikola Vukomanović je, međutim, pre nekoliko dana najavio da avio-prevoznik ozbiljno razmišlja o proširenju odredišne mreže još jednim letom.

  – Kompanija razmatra uvođenje druge interkontinentalne linije, nakon letova za Njujork – rekao je Vukomanović. – Radimo na kompletnoj analizi i kada se ozbiljno razmotre svi aspekti, konačnu odluku o eventualnom uvođenju nove interkontinentalne linije donećemo u narednom periodu. Dobar deo analiza je završen, ali će se konačna odluka o eventualnom uspostavljanju i odabiru nove destinacije, znati kada timovi za analizu završe kompletnu proceduru, koja je ozbiljna i kompleksna. To je projekat koji po pravilu traje više meseci i ne zavisi samo od nas, već i od regulatornih vlasti, jer se moraju uskladiti sve procedure sa zakonskim regulativama zemlje u kojoj se leti.

  Nacionali avio-prevoznik najviše računa na srpsku dijasporu u Kanadi koja po podacima popisa iz 2011. godine broji oko 80.000 ljudi. Potencijalni putnici mogli bi im biti i iz ostalih zemalja bivše SFRJ.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE