Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru još 30 dana

  Bivšoj državnoj sekretari Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović produžen je pritvor za još 30 dana, rečeno je danas agenciji Beta u Višem sudu.

  „Pritvor je produžen da ne bi uticala na svedoke“, naveli su u tom sudu.

  Pravni zastupnik Hrkalović, advokat Sead Spahović je rekao agenciji Beta da je procesu u vezi njegove klijentkinje saslušan jedan svedok i da je ostalo da, u petak, bude saslušan još jedan.

  „U petak se završavaju saslušanja svih svedoka, a do subote je bio određen pritvor i nije bilo nikakvog razloga da sud odlučuje o produženju pritvora“, rekao je on.

  Spahović je naveo i da je „to jedan presedan “ i da je „neuobičajeno da (sud) odlučuje (o pritvoru) tri, četiri dana ranije“, te ocenio da je „ovo zloupotreba prava“.

  „Ovo stvarno nema nikakvog smisla, produžavaju joj pritvor tri četri dana ranije, a imaju samo da saslušaju jednog svedoka i to u petak“, rekao je Spahović.

  Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem a sve navode iz krivične prijave je odbacila.

  Tereti se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao „ubistvo na šinama“.

  Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra i istoga dana joj je određen pritvor do 30 dana.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE