Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Devet miliona RSD za sistem brojanja putnika

  Novosadski GSP je pokrenuo javnu nabavku za kupovinu sistema za automatsko brojanje putnika koji će biti postavljeni u 21 autobusu.

  U tenderu se navodi da je cilj uvođenja sistema brojanja putnika optimizacija reda vožnje, a time i značajne uštede u realizaciji, koje se mogu ostvariti pravilnim predviđanjem tokova putnika. Procenjena vrednost tendera je devet miliona dinara bez PDV.

  Sistem se sastoji od hardvera koji broji putnike i aplikacije uz pomoć koje bi se formirala potrebna baza podataka.

  Sam tehnički sistem se sastoji od 3D senzora koji beleži broj putnika koji ulaze i izlaze na vratima autobusa. Senzori prepoznaju osobu bez obzira na to šta nosi, kakvo je osvetljenje u autobusu, a temperature mogu da se kreću od -25 do 70 stepeni Celzijusa, uz vlažnost vazduha do 95 odsto.

  Iznad svakih vrata će biti po jedan uređaj za brojanje putnika. Naravno, hardver će imati opremu za GPS i ostalo što je potrebno za bezično slanje podataka.

  Kako se vidi u tehničkoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, GSP-u su potrebna 74 uređaja za brojanje putnika za 10 solo autobusa koji imaju po troje vrata i 11 zglobnih autobusa koji imaju po četvoro vrata.

  Softver za ovaj sistem treba da omogući da se njemu pristupi preko klasičnog internet pretraživača, da obezbedi uvid u podatke o brojanju putnika za svako vozilo po datumu unazad tri meseca, kao i podatke o kretanju vozila na mapi i slično.

  GSP u okviru tendera, od ponuđača traži i da ima serversku infrastrukturu koja će mu biti iznajmljena za potrebe ovog sistema.

  Rok za dostavljanje ponuda je utorak 26. oktobar. GSP je naveo i da je maksimalni rok za isporuku sistema 90 dana, tako da ako nabavka uspe, za očekivati je da preciznije brojanje putnika počne u februaru naredne godine.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE