Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deseta dopuna ugovora da se završi „Đerdap 1“

  Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) i ruska kompanija Silovije mašini potpisali su u Sankt Peterburgu desetu dopunu ugovora o revitalizaciji agregata HE „Đerdap 1“ kojom se omogućava završetak tog posla.

  Planirano je, kako je saopštio EPS, da peta faza revitalizacije na agregatu A2 počne u septembru i traje do polovine oktobra 2019. godine. Poslednja etapa radova na agregatu A3 i završetak revitalizacije HE „Đerdap 1“ planiran je u januaru 2021. godine.

  Prema rečima v. d. direktora JP EPS Milorada Grčića, EPS očekuje još jedan veliki posao na revitalizaciji 10 agregata HE „Đerdap 2“ u kojem može da sarađuje sa partnerima iz kompanije Silovije mašini.

  Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS Savo Bezmarević rekao je da je projekat revitalizacije agregata najveće hidroelektrane EPS počeo 2009. godine i da je namera da se revitalizacija poslednja dva agregata završi bez pauze.

  Do sada je, kako se navodi, završena revitalizacija četiri agregata u HE „Đerdap 1“, a predstavnici ruske kompanije poručili su da je oprema za generator A2 HE „Đerdap 1“ spremna za isporuku i da „očekuju da će stići u Kladovo do 20. avgusta“.

  Kapitalna revitalizacija HE „Đerdap 1“ veoma je značajan posao za energetski sistem Srbije i EPS jer će se povećati snaga agregata za oko 10 odsto i produžiti radni vek za 40 godina, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE