Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  DEMANTI: Meljničenko nije ni čuo za RTB Bor

  Firma Eurazija edvajzori (Eurasia Advisory) iz Londona koja kaže da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, u saopštenju dostavljenom agenciji Beta demantovala da je Meljničenko zainteresovan za strateško partnerstvo sa RTB Bor.

  Nekoliko beogradskih medija je objavilo da je ruska kompanija, SGC, čiji je vlasnik Andrej Meljničenko, jedan od najbogatijih ljudi u toj zemlji, zainteresovana za strateško partnerstvo sa RTB Bor.

  Objavljeno je da je ta ruska kompanija uradila rudarsko-geološki, tehnološko-metalurški i finansijski presek stanja u RTB, i dostavila pismo o namerama da je spremna za pregovore o strateškom partnerstvu.

  Beogradski mediji su objavili da su Rusi spremni da u početku invesiraju u RTB do 600 miliona dolara, da finansiraju otvaranje rudnika „Cerovo 2“ i „Cerovo primarno“, i da prošire rudnike „Veliki Krivelj“ kod Bora i „Južni revir“ u Majdanpeku.

  Navedeno je bilo i da je ruska kompanija spremna da pregovara i o privatizaciji celog RTB.

  Međutim, u e-mailu agenciji Beta, firma „Eurazija edvajzori“ traži „povlačenje neistinite vesti o gospodinu Meljničenku“.

  „Mi smo tek sada saznali da postoji takva kompanija (RTB Bor)“, poručila je firma iz Londona, i dodala da „g. Meljničenko nema nikakvog interesa za tu imovinu, niti je povezan s bilo kakvim pregovorima“.

  Izvor: Beta

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Još jedna notorna i svakodnevna laž o prodaji ili strateškom partnerstvu u vezi RTB Bor izađe na videlinu. Propadoše 600 miliona evra. Ko li izmisli oligarha Meljničenka da je zainteresovan za RTB Bor, a ispade da on nije ni čuo za takvu firmu. Mora neko da je sređivao preko njegove supruge nekadašnje “modelsice“ Aleksandre Nikolić, našom zemljakinjom, da ubedi supruga, nešto da dâ državi, nešto našim mozgovima. Šta sve će osmisliti preambiciozni čelnik RTB Bor kako bi spasio firmu koju je deset godina bezdušno i namenski uništavao. Umorio se, pa treba da mu omoguće da malo i odleži, inače sve ode u propast.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE