Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delta Fondacija – 10 godina humanosti

  Pre 10 godina, 5. novembra, Delta Holding osnovao je Delta Fondaciju, prvu korporativnu fondaciju privatne srpske kompanije koja je do danas  organizovala 3.485 humanitarnih akcija i pomogla skoro 700.000 stanovnika Srbije. U društvenu zajednicu ukupno je uložila 37 miliona evra.

  Povodom ovog jubileja, Delta Fondacija poklanja Gradu Beogradu skulpturu „Odande-Dovde“ poznatih vajara Mrđana Bajića i Ričarda Dikona, koja će biti deo pešačke pasarele od Kalemegdana do Savskog pristaništa. Ovo umetničko delo ujedno je i treća zadužbina Delta Holdinga.

  Osnovana sa željom da obnovi tradiciju zadužbinarstva u Srbiji, Fondacija je sagradila i poklonila Beogradu 2012. godine Dnevni boravak za decu i omladinu sa invaliditetom „Sunce“ na Bežanijskoj kosi, a prošle godine Gradu Kragujevcu jednistveni sportsko rehabilitacioni centar za osobe sa invaliditetom u Srbiji, „Iskra“.

  Delta Fondacija stipendirala je 762 talentovanih, mladih ljudi, obnovila 53 kuće nakon poplava u Obrenovcu, Jagodini i Kolarima, uključila zaposlene Delta Holdinga u već tradicionalne humanitarne aktivnosti „Treći roditelj“, „Trčim za decu leptire“ i „Deda Mrazovi pomoćnici“. Projektom „Zasad za budućnost“ osnažila je 12 socijalnih preduzeća i radno angažovala 165 ljudi, a kroz projekat „Fond za budućnost“ stipendirala je i podržala  u profesionalnom napredovanju 264 dece bez roditeljskog staranja i 45 učenika poljoprivrednih škola  u Vojvodini.

  Izvor: BIZLife

  Foto: PR

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE