Kompanija deli profit sa radnicima: Zaposlenima REKORDAN bonus od 1,6 MILIJARDI USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kompanija deli profit sa radnicima: Zaposlenima REKORDAN bonus od 1,6 MILIJARDI USD

  Avio-prevoznik Delta Air Lines je prošle godine imao vrlo dobru godinu. I umesto da samo verbalno zahvali svojim zaposlenim za snažne poslovne rezultate, firma je objavila da će im platiti 1,6 milijardi dolara kroz profit-sharing bonuse.

  To znači da će svaki zaposleni primiti ček sledećeg meseca za 16,6% njihove godišnje zarade, što iznosi dve dodatne plate.

  “Delta ne bi bila ništa bez naših 90.000 ljudi. Oni zaslužuju sve pohvale”, rekao je izvršni direktor Delte, Ed Bastian na LinkedInu.

  Isplata dobiti zaposlenima za 2019. godinu je do sada rekordan iznos. To je ujedno i šesta godina zaredom da je kompanija isplatila radnicima više od milijardu dolara, rekao je portparol Delte. Plan podele dobiti započeo je 2012, nakon spajanja Delte s kompanijom NortrWest.

  Kompanijski profit-sharing bonus je, iako najveća, samo jedna od finansijskih nagrada koju zaposleni Delte dobijaju za dobre rezultate, dodao je portparol.

  I radnici koji rade nepuno radno vreme ili honorarno, bez obzira na to jesu li u sindikatima ili ne, dobiće nagradne čekove. Jedini ljudi koji su isključeni iz plana podele dobiti su službenici, direktori i generalni menadžeri, iako će na kraju godine dobiti redovne bonuse koji se temelje na učinku.

  Izvor: Investitor

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE