Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

  Ekonomistkinja Danijela Gačević preuzela je poziciju vršiteljke dužnosti direktora CEFTA-e i na tom mestu će zameniti dosadašnjeg čelnika te organizacije, Emira Đikića.

  Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Gačević u svoju novu ulogu donosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima, a pre imenovanja na ovu poziciju bila je viša savetnica za trgovinske olakšice u CEFTA Sekretarijatu.

  Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, gde je i stekla diplomu mastera iz oblasti međunarodnih odnosa. Svoje stručno znanje nadogradila je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i savetnica u Ministarstvu ekonomije Crne Gore i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između te i drugih zemalja. Tokom svog karijernog puta, bila je i deo tima Svetske trgovinske organizacije.

  Imenovanje Danijele Gačević predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

  „Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti ekonomija CEFTA potpisnica. Na tom putu, dragoceno će biti iskustvo koje novoimenovana vršiteljka dužnosti direktora poseduje, a koje će, sigurni smo, biti dodatni zamajac u smanjivanju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima“, poručili su iz CEFTA Sekretarijata.

  Kako je saopšteno, Gačević će biti vršiteljka dužnosti direktora CEFTA Sekretarijata do izbora novog direktora.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE