Danas počinje prijavljivanje: Kako do novih 20 EUR državne pomoći

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas počinje prijavljivanje: Kako do novih 20 EUR državne pomoći

  Prijava za 20 evra dodatne novčane pomoći države počela je danas, a to treba da urade samo oni građani koji nisu bili prijavljeni za prethodnu podršku od 60 evra.

  “Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru“, naveo je ministar finansija Siniša Mali.

  Objasnio je da pravo na prijavu imaju i oni koji su u međuvremenu postali punoletni, a građani se mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na veb adresi idp.trezor.gov.rs.

  Kao i za sve prethodne pomoći, za prijavu za pomoć je neophodno uneti lične podatke (JMBG i broj lične karte), kao i odabranu banku.

  Prijave za pomoć od 15. do 30. novembra

  Mali je naglasio da ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.

  “Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa”, objasnio je Mali.

  Kako je Mali naveo danas za RTS, dodatnih 20 evra pomoći države će prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobe koje izdržavaju kazne – 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti ostali građani.

  Izvor: BIZLife, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE