Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đacima džeparac da ožive sela

  Gradske vlasti u Trebinju smislile originalan način da zadrže što više stanovnika u seoskim sredinama, tako što svakom đaku daju po 125 maraka mesečno ako ostane na selu.

  Ova neobična inicijativa gradonačelnika Luke Petrovića, koja se primenjuje od 1. septembra, samo je prva u nizu za oživljavanje sela u trebinjskom kraju.

  Ne damo da nestane selo. Bez jakog sela nema jakog grada. Ne slažem se sa onima koji kažu da bacamo novac. Bez toga nema opstanka na selu. Roditelji se zbog dece sele u grad, idu u podstanare… Naravno da ih sa tim novcem kolebam da ostanu u svojoj kući, gde ne plaćaju vodu, gde potroše najmanje struje, gde mogu da uzgajaju voće i povrće, kaže Petrović za Novosti.

  „Ako procenim da je 125 maraka malo, podići ćemo na 200! Sela će ostati živa, a mi ćemo moći da se pohvalimo da imamo domaći sir iz Lastve, domaću papriku iz Petrovog Polja…“

  U budućnosti ćemo se više fokusirati na majke sa troje i više dece, nezaposlene borce, podsticanje nataliteta i mlade bračne parove, kaže Petrović.

  Trebinje je mnogima postalo privlačno ne samo kao regionalni centar istočne Hercegovine, već i kao mesto koje ima velike turističke potencijale. Gradonačelnik Trebinja otkriva da se skoro svakodnevno javljaju investitori zainteresovani da grade hotele, odmarališta, golf terene, kasina.

  Izvor: Novosti

  Foto: A.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE