Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li prilikom izbora uređaja za domaćinstvo razmišljate o održivosti?

  Održivi razvoj je onaj koji zadovoljava potrebe sadašnjosti bez ugrožavanja budućih generacija da zadovolje sopstvene potrebe. Da li razmišljate o ovome prilikom izbora uređaja za domaćinstvo? Da li znate koliko električne energije, vode, deterdženata koriste vaši aparati? Koliko su dugovečni i da li u svom sastavu imaju materijale koje je kasnije moguće reciklirati?

  Pouzdanost i dugovečnost

  Posvećena proizvodnji najkvalitetnijih uređaja sa najmanjim negativnim uticajem na životnu sredinu, kompanija Miele koristi reciklate bez uticaja na finalni kvalitet i funkcionalnost uređaja, a svaki Miele uređaj, pre izlaska na tržište, testira se na radni vek od 20 godina, dok su rezervni delovi dostupni do 15 godina nakon završetka serijske proizvodnje.

  Ekološki prihvatljiv način pranja veša

  Kada je reč o smanjenju zagađenja koje nastaje usled korišćenja prekomerne količine deterdženata, Miele je patentirao jedinstvenu TwinDos® tehnologiju automatskog doziranja. Prilagođavajući idealnu količinu UltraPhase deterdženta u zavisnosti od izabranog programa pranja i zaprljanosti veša, smanjuje potrošnju deterdženta i do 30% uz maksimalne rezultate održavanja veša.

  PowerWash je još jedan sistem koji nudi najviši nivo performansi pranja veša za samo 49 minuta uz QuickPowerWash programom

  Sve mašine za pranje veša sa PowerWash sistemom postižu najvišu klasu energetske efikasnosti A i ekonomične vrednosti potrošnje vode čak i sa minimalnom količinom veša.

  miele power wash

  Energetski efikasno sušenje

  Smanjenje potrošnje energetskih resursa imperativ je i kod Miele mašina za sušenje veša. EcoDry mašine za sušenje veša sa toplotnim pumpama konstruisane su da štede do 60% električne energije, u poređenju sa kondenzacionim mašinama za sušenje veša bez toplotne pumpe. Za razliku od mašina za sušenje bez toplotne pumpe, proizvedena toplota se ponovo koristi, a niže temperature, u poređenju sa temperaturama kod modela iz prethodnih generacija, štite visokokvalitetna vlakna i najdelikatnije tkanine.

  mašina za veš_miele_domaćinstvo

  Nikad previse, nikad premalo: Uvek savršeni rezultati zahvaljujući AutoDos sistemu

  Još jedan uspostavljen standard za održivost je serija G7000 mašina za pranje sudova koja je istovremeno postigla vrhunac dizajna i inženjerstva. Inovativni, prvi na svetu AutoDos sistem u kombinaciji sa Miele PowerDisk deterdžentom za automatsko doziranje poboljšava performanse mašine za pranje sudova, racionalno i precizno odmerava idealnu količinu deterdženta na osnovu izabranog programa i temperature, obezbeđujući efikasnije rezultate i blistavo čiste sudove.

  mašina za sudove_miele

  Eko režim – ekonomičan, temeljan i ekološki održiv

  Eko programi se oslanjaju na duži ciklus budući da troše manje energije, pa je potrebno više vremena da se postigne isti nivo čistoće. Učestalo je mišljenje da su kratki ciklusi energetski najefikasniji, ali zapravo to često znači da mašina radi intenzivnije da bi obavila posao. Niska potrošnja energije i vode kod Miele G 7000 generacije mašina za pranje sudova se uglavnom može pripisati EcoPower tehnologiji sa inteligentnim unosom vode, optimizovanim prskalicama i novim, visoko efikasnim sistemom filtracije. Kao rezultat toga, potrošnja vode u Eco programu je smanjena na 8,4 l, dok u Automatskom programu, u kojem senzor detektuje stepen zaprljanosti posuđa, potrošnju vode moguće je smanjiti do 6 l. To takođe znači da je potebno manje struje da zagreje vodu. Tokom svog radnog veka, Miele mašine za pranje sudova konstruisane su da uštede i do 590.000 l vode.

  Ukoliko postoji mogućnost za to, Miele mašine za pranje sudova i veša mogu se priključiti na toplu vodu, čime se potrošnja električne energije može redukovati i do 65%.

  Više svežine, manje otpada

  Sveža hrana je osnova za zdrav, energičan život. Osim kvaliteta, važni su i pravi uslovi čuvanja namirnica. Miele rashladne jedinice održavaju svežinu, ukus i nutritivne vrednosti namirnica, dok paralelno smanjuju negativan uticaj na životnu sredinu, kvarljivost i bacanje hrane.

  namirnice za domaćinstvo

  PerfectFresh Active, PerfectFresh Pro i DailyFresh obezbeđuju produženo održavanje namirnica uz tehnologiju ubacivanja svežeg i vlažnog vazduha.

  Svesni činjenice da je potrošnja prirodnih resursa brža nego što se može obnoviti, kao kompanija preuzimamo odgovornost za bolji i održiviji svet. Činimo sve što možemo da napravimo razliku, postavimo nove standarde za održivu budućnost i odlučno predvodimo celu industriju u tom pravcu. Svaki naš projekat i svaka inicijativa ekološki je kompatibilna, socijalno pravedna i ekonomski opravdana. Pažljivo korišćenje prirodnih resursa je neophodno za budućnost, zato motivišemo naše kupce da svoj svakodnevni život oblikuju na održiv način.

  Radimo na tome da pokažemo da je moguće voditi vrhunski, globalni biznis premijum kućnih uređaja sa održivom praksom kao jezgrom poslovanja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/ Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE