Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li Nemci zaista mnogo rade?

  O Nemcima postoji uvreženo mišljenje kao o vrednim radnicima. Jedan od ideala srpske privrede, ali i naših političara je da u Srbiji svi „rade k’o Nemci“.

  Da li je to tako pitali smo Martina Knapa, izvršnog direktora Upravnog odbora Nemačke privredne komore (AHK) u Srbiji, koji je za BIZLife magazin odgovorio da stvari izgledaju malo drugačije.

  „Zaista se za Nemce govori da mnogo rade. Međutim, statistika OECD – a (Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj) pokazuje drugačije. Svaki Nemac radi prosečno 1371 sati godišnje. To je najniža vrednost od svih 39 zemalja OECD – a. Prema ovim statističkim podacima, najviše rade Meksikanci, čak 2 246 sati godišnje. Od 28 zemalja, članica Evropske unije rekord drže Grci sa 2 042 sata. Zli jezici kažu da su se Nemci tako dobro organizovali da ne bi morali toliko mnogo da rade….“, kaže Knap i dodaje da „u principu važi da što je bolji standard zemlje, to se u njoj manje radi.“

  Knap kaže da je tajna uspeha Nemaca u spremnosti na zajedničku saradnju.

  „Što je više gubitaka usled zastoja u radu u nekoj organizaciji, ili čak u društvu jedne zemlje, utoliko više mora da se radi,“ rekao je Knap za BIZLife magazin.

  Izvor: BIZLife magazin

  Piše: Nevena Azinović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE