"Da klikneš od sreće": Kad vlast smisli kampanju za MLADE (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da klikneš od sreće

  “Da klikneš od sreće”: Kad vlast smisli kampanju za MLADE (FOTO)

  Ministarstvo finansija saopštilo je da je pokrenulo kampanju “Da klikneš od sreće” pod sloganom “I ja sto dobijam isto”. Cilj kampanje je informisanje mladih koji imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć države u iznosu od 100 evra.

  Svi državljani Srbije od 16 do 29 godina, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, u februaru će moći da dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758 dinara.

  Kako je saopšteno, Zakon o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije stupio je danas na snagu, što znači da svi državljani koji su do današnjeg dana napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od sutrašnjeg dana, 14. januara pa do kraja godine.

  Prijave za novčanu pomoć će trajati od 15. do 30. januara na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun.

  Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE