Cvećar iz Niša preko Instagrama dobio POSAO u kraljevoj palati u Kuvajtu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Cvećar iz Niša preko Instagrama dobio POSAO u kraljevoj palati u Kuvajtu

  “Jednostavno me je pitao, opisujući moj budući posao kao posao u opuštenoj atmosferi, sa finim ljudima iz aristokratskog sloja jedne zemlje, da li bih se pridružio njegovom timu”, tako počinje svoju priču Nišlija Nebojša Filipović.

  Putem Instagram naloga njegove cvećare zapazili su ga u Kuvajtu, gde sada pravi aranžmane za kraljevu palatu, kuću i vladine zgrade, pišu Južne vesti.

  Master florist Ben Salden i Nebojša Filipović bili su prijatelji na društvenim mrežama mnogo pre nego što su postali u realnom životu. Pre nešto manje od godinu dana, Kuvajćanin je shvatio da želi Nišliju za saradnika i kontaktirao ga.

  „Posle nekoliko dana razmišljanja, odgovorio sam pozitivno da dođem na 10 dana u Kuvajt. Kuvajt? Tako nešto stvarno nisam očekivao, samo sam znao gde je i da je mnogo toplo“

  U maju je prvi put sleteo na mali aerodrom u Kuvajtu, a prvi utisak bila je vrelina. Kasnije je, kaže, shvatio da vrelina u maju nije ništa u odnosu na onu u julu ili avgustu. Sa druge strane, iz profesionalog ugla, to je bio “pravi cvećarski raj”.

  „Prvo sam poželeo da vidim radionicu i hladnjaču za cveće. Prvi utisak mi je bio da sam ovoliko cveća viđao samo u veleprodaji, a sada mi je sve dostupno za rad, i sve mi je dozvoljeno sa minimumom ograničenja, pravi cvećarski raj. Kuvajćani vole cveće, a i dovoljno novca imaju da ih ništa ne sprečava da kupe onoliko cveća koliko im treba“, rekao je Nišlija.

  I dok Kuvajćani vole jake boje, poput narandžaste, žute, pink i ljubičaste, cvećari se trude da unesu malo nežnosti u aranžmane, pa tako često kombinuju boju kajsije, burgundi i nežno roze.

  Aranžmani koje pravi drastično se razlikuju po veličini – od manjih stonih varijanti, do čitavih zidova koji se prekrivaju cvećem.

  Sem važnih događaja, Filipović ulepšava i kraljevu palatu, kuću i vladine zgrade, ali kaže da mu je fotografije odatle zabranjeno da objavljuje.

  Sve je počelo u veleprodaji, gde je Filipović otpočeo “druženje” sa biljkama

  „Posle nekoliko godina rada upoznao sam, tada, moju buduću suprugu, koja je radila u jednoj cvećarskoj radnji. Da ne patetišem o tome da je to bila ljubav na prvi pogled, ali nekako tako se desilo da pored nje, zavolim i rad sa cvećem, aranžiranje, ručnim radom stvarati prirodu u malom, manje botaničke imitacije prirode“, kaže ovaj cvećar.

  Sa godinama je napredovao, sticao iskustvo, koje je porodičnoj cvećari Filipovića, smeštenoj prekoputa Kuće za venčanja u Nišu, donelo popularnost na društvenim mrežama, a onda i poziv u zemlju o kojoj ovdašnji mediji pišu kao o oazi raskoši.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE