Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crne brojke: Beograd ruši rekorde po broju SAHRANA

  Broj sahrana i kremacija na beogradskim grobljima u prvoj nedelji decembra gotovo dvostruko je veći od proseka za ovaj period godine, a u petak, 4. decembra, na grobljima u nadležnosti JKP Pogrebno preduzeće sahranjeno je ili kremirano čak 73 ljudi, najviše u poslednjih desetak godina.

  Prema podacima kojima raspolaže JKP Pogrebne usluge, prethodni najveći broj sahrana obavljenih u jednom danu u protekloj deceniji bio je 70, a zabeležen je 19. januara 2017. godine. Taj mesec ostaće upamćen i po tome što su sahrane bile i nedeljom i državnim praznicima, što je veoma retka praksa i dešava se samo u slučajevima izuzetno visoke smrtnosti.

  Nažalost, epidemija koronavirusa doprinela je da se takav slučaj ponovi i ove jeseni, a koliko je situacija ozbiljna pokazuje i podatak da je u nedelju, 6. decembra na deset najvećih grobalja u Beogradu obavljeno 58 sahrana i kremacija.

  U taj broj nisu uračunati poslednji ispraćaji na oko dvesta manjih prestoničkih grobalja kojima upravljaju lokalne samouprave.

  Kako su rekli u JKP Pogrebne usluge, broj sahrana i kremacija u decembru 2019. godine bio je 1.068, a sudeći po prvoj sedmici poslednjeg meseca u godini, taj broj mogao bi da bude dostignut već oko 15. decembra.

  Zbrinjavanje i sahranjivanje preminulih na grobljima u nadležnosti JKP Pogrebne usluge od početka epidemije koronavirusa obavlja se u skladu sa protokolima i preporukama izdatim od strane nadležnih zdavstvenih institucija.

  To podrazumeva primenu svih zaštitnih sredstava, počev od maski, rukavica, posebnih odela za jednokratnu upotrebu, do primene efikasnih dezinficijenata, dok je u kapelama dozvoljeno je istovremeno prisustvo najviše pet osoba, uključujući i sveštenika.

  Izvor: N1

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE