Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Crkva i država: Rađanje, pravo ili obaveza žena?

  Samo nekoliko dana nakon što je mitropolit crnogorsko-primorski ocenio da Srpkinje „u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz“ od patrijarha Irineja stiže poruka da su žene „dužne“ da rađaju.

  „Dužni smo da obnovimo naš narod, i da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu po božijemo blagoslovu, i da na taj način ostanemo u istoriji, iako smo postradali“, kazao je patrijarh.

  Nije dugo prošlo, dok nije stigla i prva reakcija, i to do potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

  „Pustiti žene da rađaju onda kada one to hoće – odgovorila je Mihajlović na pitanje novinara uoči Samita ženskog liderstva komentarišući izjave crkvenih velikodostojnika.

  Ona je kazala i da ne veruje da danas ženama treba reći tako nešto.

  „Svaki dan me iznenadi ono što mogu da pročitam, a kažu crkveni velikodostojnici. Jedni kažu da su žene ubile više dece od Hitlera, sa druge strane patrijarh kaže da treba da rađamo decu da bismo očuvali srpstvo – rekla je ona, i naglasila da je njeno mišljenje da žene treba pustiti da same odlučuju kada će rađati“,. kazala je Mihajlović.

  Izvor: Blic/agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ljudska prava

   Spalite ga na lomači

  • jasna

   A sta su dužni muškarci da rade u vezi radjanja i podizanja dece? To nije rekao. Ali kao i sve ostalo po onoj narodnoj: "P.. laje, vetar nosi", tako će i sa ovim biti. Tri dana priče i sve po starom.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE