Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Coca-Cola HBC ponovo globalni lider u sektoru pića po Dau Džons indeksima održivosti

  Kompanija Coca-Cola HBC, vodeća punionica kompanije Coca-Cola, proglašena je za lidera u oblasti održivosti u sektoru pića po Dau Džons indeksima održivosti četvrtu godinu zaredom. Nakon izvanrednih rezultata u održivosti u 2016. godini, posebno u oblasti odnosa prema zaposlenima, strategije za nova tržišta, kao i ekologije, kompanija je osvojila ukupno 90 poena, što je 38 poena više od industrijskog proseka.

  Tokom godine, Coca-Cola HBC je nastavila da insistira na maksimalnom smanjenju svog ekološkog uticaja i uvođenju pozitivnih promena u saradnji sa partnerima kroz razvoj održivog lanca vrednosti i podršku zajednicama u cilju unapređenja njihove opšte dobrobiti.

  Nastavljajući sa poboljšanjima ostvarenim prethodnih godina, količina vode upotrebljena za proizvodnju po litru napitka je smanjena za 3 odsto u 2016. godini. Odnos korišćenja energije je takođe smanjen za 5 odsto, što znači da je kompaniji potrebno manje energije za proizvodnju po litru napitka. Od ukupne količine ambalaže upotrebljene na tržištu, 37 odsto je izdvojeno za reciklažu u protekloj godini.

  Coca-Cola HBC opslužuje oko 600 miliona potrošača na 28 razvijenih tržišta, tržišta u razvoju i novih tržišta na tri kontinenta. Tokom 2016. godine, kompanija je uložila 7,3 miliona evra – 1,6 odsto svoje dobiti pre oporezivanja – u brojne inicijative u cilju poboljšanja dobrobiti zajednice, sa posebnim akcentom na ekologiju, upravljanje vodom i razvoj mladih, u partnerstvu sa preko 294 nevladine organizacije.

  Ključni rezultati u oblasti održivosti u 2016. godini:

  • 083 ljudi zaposleno
  • 000 dobavljača u lancu vrednosti
  • 3,1 milijarda evra potrošena na dobavljače
  • 281 milion evra ukupno plaćenih poreza
  • 6 odsto smanjenja emisije ugljen-dioksida u odnosu na prethodnu godinu
  • otpad po litru proizvedenog napitka smanjen za 33 odsto u odnosu na prethodnu godinu
  • 88 odsto održivog angažovanja zaposlenih

  Kompanija Coca-Cola HBC Srbija je kao deo Coca-Cola HBC Grupe svojim održivim poslovanjem doprinela ovim rezultatima koje je nedavno predstavila u lokalnom Izveštaju o održivom poslovanju za 2016. godinu.  Samo protekle godine uloženo je više od 38 miliona dinara i 500 volonterskih sati u razvoj zajednice,  smanjena  je upotreba vode za 52 odsto po litru proizvoda od 2007. do 2016. godine i reciklirano je čak 97,70 odsto otpada u proizvodnji. Takođe, ova kompanija u Srbiji je već nekoliko godina proglašena za najpoželjnijeg poslodavca po anketi koju sprovodi studentska organizacija AIESEC.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE