Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  CINS: Najblaže kazne za Malog, a tri puta kršio zakon

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali tri puta je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i sva tri puta to telo mu je izreklo upozorenje kao najblažu moguću kaznu, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

  Po navodima CINS, gradonačelnik Beograda dobijao je upozorenja jer nije prijavio da je preneo upravljačka prava u firmi koju je posedovao, zbog kasnog dostavljanja izveštaja o imovini i prihodima nakon što je postavljen za člana Upravnog odbora Kliničkog centra Srbije kao i zbog slanja netačnih i nepotpunih podataka o imovini.

  „Upravo zbog sumnje u namerno neprijavljivanje imovine i prihoda ili davanje lažnih podataka, Agencija za borbu protiv korupcije podnela je od 2010. godine 63 krivične prijave protiv funkcionera širom Srbije, ali u slučaju Malog to nije učinila“, naveo je CINS.

  Odgovarajući na pitanja CINS, Agencija za borbu protiv korupcije je navela da „ne postoji zakonska mogućnost da se funkcioneru kome je jednom izrečena mera upozorenja u drugom postupku utvrđivanja povrede Zakona o Agenciji izrekne teža mera“.

  „Iz Agencije dodaju da je zbog toga u Nacrtu novog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije predviđeno da se u ovakvim situacijama može izreći teža mera poput preporuke za razrešenje. Usvajanje novog zakona kasni više od tri godine“, naveo je CINS.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE