Čime se bavi kompanija za koju je Majkrosoft dao BESNASLOVNU CIFRU?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čime se bavi kompanija za koju je Majkrosoft dao BESNASLOVNU CIFRU?

  Majkrosoft je najavio da kupuje giganta video igara “Activision Blizzard” za rekordnih 68,7 milijardi dolara.

  “Activision” je najpoznatiji po svojim popularnim video igrama “Call of Duty“ i “Candy Crush“ a akcije kompanije su porasle za 26 odsto na 82,10 dolara nakon najavljene akvizicije.

  Ozbiljan skandal uzdrmao “Activision”

  Kupovina dolazi u vreme krize za “Activision”, proizvođača igara kao što su „Overvatch“ i „Candi Crush“. Pre nego što je dogovor objavljen, njene akcije su pale za više od 37 odsto otkako su prošle godine dostigle rekordnu vrednost, pogođene optužbama o seksualnom uznemiravanju zaposlenih i nedoličnom ponašanju nekoliko najviših menadžera.

  Prošlog jula, Kalifornijsko odeljenje za pošteno zapošljavanje i stanovanje (DFEH) tužilo je “Activision Blizzard” zbog promovisanja kulture „stalnog seksualnog uznemiravanja“.

  Od tada je sve više zaposlenih iznelo više optužbi za seksualno zlostavljanje, a kompanija je u septembru postigla nagodbu od 18 miliona dolara sa Komisijom.

  Na to rešenje se ulaže žalba, a izveštaji pokazuju da je skoro 40 zaposlenih “Activision Blizzarda” navodno „napustilo“ kompaniju od prošlog jula.

  Majkrosoftova najveća akvizicija do sada

  Majkrosoft je postao sve agresivniji u kupovini razvojnih studija igara poslednjih godina.

  Nakon kupovine „Minecraft“ za 2,5 milijarde američkih dolara, kupili su „Bethesda“ razvojni studio za 7,5 milijardi američkih dolara. A kupovina „Activision“ je najveća akvizicija do sada.

  Iz Majkrosofta dodaju da se radi o gotovinskom ugovoru, koji kompaniji daje pravo svojine i resursa za razvoj igara „Call of Duty“, „World of Warcraft“ i „Candy Crush“.

  Akcije Sonija pale

  Akcije japanskog tehnološkog giganta Sonija su oslabile u u Tokiju nakon što je Majkrosoft rekao da planira da kupi kompaniju Activision Blizzard.

  Dogovor bi bio veliki korak za Majkrosoftovu konzolu XBox u borbi protiv Sony Playstation-a.

  Kupovina problematičnog, ali uspešne Activision-a pretvorila bi Majkrosoft u treću najveću svetsku kompaniju za igre po prihodu, iza kineskih Tencent-a i Soni-ja, što bi označilo veliki pomak u ovoj industriji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE