Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova generacija NXT Callebaut ČOKOLADA, u potpunosti BEZ MLEKA

  Chocolate Academy Center™ Belgrade bio je domaćin predstavljanja nove ikone Callebaut-a: M_lk čokolade. Nova Callebaut čokolada je bez mleka, laktoze, orašastih plodova, alergena, 100% biljnog porekla i veganska – bez ikakvih tragova mlečnih proizvoda. M_lk čokolada bez mleka donosi istinski ukus mlečne čokolade, približan najfinijim belgijskim čokoladama. Napravljena je od biljke ŠUFE (CHUFA). U pitanju je biljna alternativa mleku, sa jedinstvenim ukusom. Neutralnije je u poređenju sa mlekom od badema, pirinča, sojinog mleka, ovsenog mleka, ili drugih alternativa.

  Chocolate Academy

  Biljana Ljubojević, marketing menadžer za jugoistočnu Evropu, rekla je:

  „Drago mi je što je Callebaut prepoznao rastuću potražnju za biljnom hranom i napravio vegansku, biljnu čokoladu, bez mleka. To će pomoći ambicioznim šefovima iz regiona da na novi način kreiraju tradicionalne recepte za kolače i uvrste čokoladne poslastice bez mleka, kao i veganske i biljne, kao deo svoje ponude. Stručnjacima iz kompanije Callebaut i timovima za istraživanje i razvoj bilo je potrebno tri godine da ožive ovu jedinstvenu inovaciju, nakon lansiranja Ruby čokolade i prelaska na kakao iz održivog uzgoja u svim našim čokoladama“.

  Predstavljanje_poslastica

  Čokolada bez mleka, sa istim nivoom uživanja

  Nakon što je predstavio svoje neverovatne čokoladne dezerte, Rémy Delette, glavni šef Chocolate Academy Center™ Belgrade™, objasnio je šta ova inovacija znači za budućnost sveta kolača i čokolade:

  Ranije smo morali sami da smišljamo kako da zamenimo mlečne proizvode, jaja, želatin i slično, alternativama na biljnoj bazi. Ova inovacija u potpunosti redefiniše komercijalnu upotrebu čokolade u veganskoj kuhinji. Callebaut NXT pruža zanatlijama i šefovima rešenje za rastuću potražnju za biljnom hranom. To je čokolada bez mlečnih proizvoda i veganska čokolada koja ima ukus i performanse Callebaut čokolade, sa istim nivoom uživanja… i koja pruža lakoću upotrebe kakvu biste očekivali od Callebaut-a.

  Ambasadori

  Callebaut NXT čokolade imaju Cocoa Horizons sertifikat. To znači da sve farme na kojima se uzgajaju kakao zrna za NXT čokolade učestvuju u programu Cocoa Horizons. Program je fokusiran na poboljšanje života farmera, održivog uzgoja kakaoa i eliminisanje dečjeg rada iz lanca snabdevanja. Glavni cilj jeste oblikovanje održive budućnosti kakaoa i čokolade.


  O Barry Callebaut Group 

  Sa godišnjim prihodom od oko 7,2 milijarde CHF (6,6 milijardi EUR / 7,9 milijardi USD) u fiskalnoj godini 2020/21, grupa Barry Callebaut, sa sedištem u Cirihu, vodeći je svetski proizvođač visokokvalitetne čokolade i kakao proizvoda. Od nabavke i prerade kakao zrna do proizvodnje najfinijih čokolada, uključujući čokoladna punjenja, dekoracije i surogate. Grupa poseduje više od 60 proizvodnih pogona širom sveta. Zapošljava kvalitetan i posvećen tim od 13.000 ljudi. Barry Callebaut opslužuje čitavu prehrambenu industriju. Od industrijskih proizvođača do zanatskih i profesionalnih korisnika čokolade, kao što su čokolatijeri, poslastičari, pekari, hoteli, restorani ili ugostitelji. Globalni brendovi koji zadovoljavaju specifične potrebe ovih artizanskih kupaca su Callebaut®, Cacao Barry®, Carma®, Chocovic®, kao i specijalista za dekoracije Mona Lisa®. Grupa Barry Callebaut je posvećena tome da održiva čokolada postane norma do 2025. godine kako bi pomogla da se osiguraju buduće zalihe kakaoa i poboljša život farmera.

  Izvor: BIZLife

  Foto: privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE