Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porez na nasledstvo

  CG poreznici Ambasadu SAD stavili na Crnu listu, pa se izvinili

  Poreska uprava Crne Gore objavila je Crnu listu na kojoj se nalaze imena obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga, koja je izazvala pometnju jer se na njoj našla Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici sa dugom od više od pola miliona evra.

  Iz Poreske uprave su naveli da je Ambasada tehničkom greškom završila na neslavnoj listi najvećih poreskih dužnika te da je uklonjena s popisa.

  “Naime, poreski obveznik Ambasada SAD našao se na prethodno objavljenoj Crnoj listi 50 najvećih poreskih dužnika, iz razloga što je zbog institucionalnih promena poreskog organa došlo do promene ovlašćene osobe tako da do aprila nisu preusmeravana uplaćena sredstva sa deviznog računa za uplate poreskih obaveza nerezidentnih pravnih osoba, uključujući i uplate Ambasade SAD”, navodi se u saopštenju PU.

  „Napominjemo da je u pitanju poreski obveznik koji redovno podmiruje svoje obaveze. Ambasada SAD uklonjena je sa Crne liste i upućujemo izvinjenje zbog tehničke greške”, zaključuje se u saopštenju.

  Ambasada Sjedinjenih Američkih država (SAD) je odvojeno objavila da “konzistentno i na vreme” plaća poreze i „nema neizmirenih poreskih obaveza“.

  Iz Ministarstva finansija su ih, kako ističu, obavestili da je stavljanje Ambasade SAD na listu poreskih dužnika tehnička greška.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE